Akit a kísértetlokomotív füstje megcsapott

Szellemvonatvadászt ölt a vonat

Szellemvonatvadászt gázolt halálra egy valódi vonat az Egyesült Államokban.

2010.08.30 19:23MTI

A 29 éves férfit Észak-Karolina államban érte a vég, Statesville városának közelében egy vasúti pálya hídján, ahol 119 évvel ezelőtt kisiklott egy szerelvény hét kocsija, szakadékba zuhant és 30 ember emiatt meghalt. A helyi legenda szerint minden évben a tragédia napján hallani lehet a vonatot a mozdony füttyével és az utasok sikításával.

Az elgázolt férfi erre a szellemvonatra várt, ám helyette valódi jött. Összesen vagy tucatnyian várták a vonathangot, és további ketten megsérültek. Egyikük életét az áldozat mentette meg azzal, hogy lelökte a hídról 10 méteres mélységbe.

A többieknek sikerült idejében elszaladni a szűk pályaszakaszról - adta hírül a Daily Telegraph című brit lap.

A tragédia 100. évfordulóján, 1991-ben több mint 150-en várták a szellemvasutat, de akkor senki sem sérült meg.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.