A csúcson van a német listákon

Robbie Williams az évtized legsikeresebb zenésze

Robbie Williams brit popzenész az elmúlt évtized legsikeresebb előadója a német toplisták alapján.

2010.10.21 14:00MTI

A Media Control piackutató cég szerint az énekes 2000 óta lemezeivel összesen 38 héten keresztül szerepelt a slágerlisták első helyén és 135 alkalommal volt a legjobb tíz között.

Ezzel a teljesítményével Williams a legsikeresebb zenész Németországban.

Második helyen Andrea Berg német énekesnő, a harmadikon pedig Pink amerikai énekesnő végzett. A Media Control szerint Robbie legsikeresebb lemeze a 2001-es Sing When You're Winning volt, amely 105 héten át szerepelt a slágerlistákon.

A Greatest Hits 102 hétig, a Swing When You're Winning című szving-album 81 hétig, az Escapology pedig 68 héten keresztül biztosított magának helyet a toplistákon.

Robbie Williams októberben megjelent legújabb, In and Out of Conscoiusness című, a teljes életművét átfogó válogatáslemezével is azonnal a listák elejét vette célba.

A kétlemezes válogatásalbum a brit énekes 1990 és 2010 között született legnagyobb slágereit vonultatja fel, többek között az Angels, a Let Me Entertain You, valamint a Take That egyik legnagyobb sikerének számító Everything Changes című számokat.

A lemezeken felcsendülnek még Nicole Kidman színésznővel, az ausztrál Kylie Minogue-gal és a Pet Shop Boys együttessel készített duettek, valamint két új nóta is, amelyeket a régi csapattárssal, Gary Barlow-val közösen szerzett az énekes.

Robbie Williams válogatásalbuma vezeti a brit lemezlistát is. Az énekesnek ez a kilencedik első helyen végzett lemeze a szigetországban - jelentette a brit listákat összeállító Official Charts Company.

A 36 esztendős brit sztár eddigi pályája során összesen 57 millió albumot adott el világszerte és számos zenei díjat zsebelt be.

Szólókarrierje ugyanakkor egy kissé megtorpant az utóbbi években, míg az újjáalakult Take That népszerűsége az egekbe szökött.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.