Töttös Kata legújabb erotikus kiállítása

Pucér cicik- A szupernő ideálja a Stoll'Art Galériában

A Stoll'Art Galéria legújabb kiállítása ismét egy fiatal, mégis kiforrott alkotói világgal rendelkező festőművész munkáit mutatja be.

2010.10.19 08:03ma.hu

Töttös Kata művésznő festményei a giccs motívumkészletét értelmezik át egy egészen egyedien ironikus és bájos, de erőteljes festői világgá.

Vásznait leggyakrabban a fotószerűen realista nő figurák uralják és témája is a gyönyörű és érzéki nő abban a formában, ahogy előtűnik a posztmodern ezredforduló dekadens világából, mint femme fatale, angyali hetéra vagy ördögi háziasszony.

Töttös Kata eklektikus festői világában a 20 század első felének pin-up girl-jei keverednek Gustave Klimt festői mintáival és napjaink tetovált, piercinges hölgy ideáival.

Töttös Kata 2005-ben végzett a Magyar Képzőművészeti Egyetem festőszakán. Tanulmányi évei során nyerte el az Amadeus díjjat és több csoportos kiállításon vett részt a Várfok Galériában, amely az egyik legrégibb, 18 éve sikeresen működő kortárs galéria.

Töttös Kata festményeit fotószerűen realista, gyönyörű és érzéki nőfi gurák uralják.

Képei a XXI. század fogyasztói társadalma által kreált, határozott testtudattal rendelkező szupernőt ábrázolják, a testcentrikus világ reprezentánsát, akit a művésznő eltúlozva – hosszú, dús szempillákkal, duzzadó ajkakkal, harsány színekben, pornografi kus képi retorikával ábrázol.

Fanyar humorral rajzolt szexistennői szexista sztereotípiákat jelenítenek meg, akik a femme fatale, angyali hetéra vagy ördögi háziasszony szerepében élik ki nőiességüket.

A Domanovszky-nívódíjas festőnő alkotásai a giccs motívumkészletét értelmezik át egy egyedien ironikus és bájos, de erőteljes festői világgá. Eklektikus művészetében a XX. század első felének pin-up görljei keverednek Gustave Klimt festői mintáival és napjaink tetovált, piercinges, divatmagazinokból jól ismert hölgyideáljával.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.