A Tőzsdecápák felfalták Amerikát

A legendás film folytatása a toplista első helyén

Az észak-amerikai jegyeladási lista múlt heti győztes a Tolvajok városa című film a harmadik helyre szorult vissza.

2010.09.27 15:15MTI

Bár a várakozásokhoz képest viszonylag szerény, 19 millió dolláros (3,9 milliárd forintos) bevételt sikerült csak elérnie, a Tőzsdecápák folytatása végzett a hétvégi észak-amerikai jegyeladási toplista első helyén.

A Tőzsdecápák - A pénz nem alszik (Wall Street: Money Never Sleeps) című Oliver Stone-film vezette mezőnyben két további - meglehetősen gyengén teljesítő - premierfilm is található: a 3D-s Őrzők legendája (Legend of the Guardians: The Owls of Ga'Hoole) a második helyen 16,3 millió dolláros (3,3 milliárd forintos) és a Már megint Te (You Again) című Disney-romkom az ötödik helyen 8,3 millió dolláros (1,7 milliárd forintos) bevétellel.

Az előző hétvége győztese, Ben Affleck Tolvajok városa (The Town) című thrillere a harmadik helyre szorult vissza 16 millió dollárral(3,3 milliárd forinttal), a Könnyű nőcske (Easy A) című romantikus vígjáték, amely szintén második hete megy az észak-amerikai mozikban, 10,7 millióval (2,2 milliárd forinttal) a negyedik helyen végzett.

A boxoffice-elemzők jobb eredményeket vártak: a Tőzsdecápák folytatásának és az Őrzők legendájának is 20 millió dollár fölötti jegybevételt jósoltak, míg a Már megint Te című romantikus komédiától, amely olyan sztárokat vonultat fel, mint Jamie Lee Curtis és Sigourney Weaver, 10 milliós bevételt reméltek.

A kritikusokat egyik film sem hatotta meg. A Tőzsdecápák 2. forgalmazója, a 20th Century Fox azonban elégedett: Chris Aronson, a stúdió alelnöke szerint a bemutató hétvégéjének három napjára a teljesítetthez hasonló bevételt vártak.

A News Corp.-hoz tartozó stúdió bízik abban, hogy a film iránti érdeklődés a következő hetekben is kitart, mivel nézői nagy része az "idősebb" korosztályból került ki - 65 százalékuk 30 év feletti volt -, akik általában nem sietnek a nyitó hétvégén megnézni a filmeket.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.