25,17 millió forint összértékben vitték el

Magas áron keltek el Charlie Chaplin tárgyai

Magas áron, 90 ezer euró (25,17 millió forint) összértékben keltek el Charlie Chaplin filmszínész tárgyai egy amszterdami árverésen.

2010.09.24 10:15mult-kor.hu

Az aukció legértékesebb darabja egy XIV. Lajos stílusú étkezőasztal volt a hozzávaló székekkel.

A szett mindazonáltal visszatérhet Chaplin svájci otthonába, mert az áverésen a Chaplin Múzeum kínálta a legmagasabb összeget, 23750 eurót. Az intézmény más tárgyakra is lecsapott.

A Christie's aukciósház elégedett lehetett a bevétellel, amely az előzetesen várt kétszeresét érte el annak ellenére is, hogy hét tárgy - beleértve egy éjjeli szekrényt - a kikiáltási ár alatt maradt.

Az árverésre bocsátott 33 tétel többek között holland, kínai, amerikai és kazah gyűjtőktől származott.

A vártnál magasabb áron, 5000 euróért kelt el Chaplin mennyezetes ágya, és még nagyobb sikert hozott a világhírű művész gramofonja, amely a kikiáltási ár, vagyis 200 euró helyett végül 1875 euróért lelt gazdára.

A színész, komikus, rendező és komponista Charlie Chaplin 1952-ben költözött az Egyesült Államokból Svájcba, mert nem értett egyet az Amerika-ellenes tevékenységet vizsgáló bizottság munkájával.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.