Egyedien, tragikumban is nevettetetve mutatják be!

Chaplin balettet jár Győrben!

"Azért jöttem, hogy megnevettessem a szenvedőket... Ahhoz, hogy igazán nevetni tudjunk, fogjuk meg a fájdalmainkat, és játsszunk velük!" - mondta Charles Chaplin. A Győri Balett átvéve e filozófiát, "nyakon csípi a szenvedést" és Chaplin-balettet jár.

2008.09.30 22:30ma.hu

Charlie Chaplin a filmtörténet emblematikus figurája. Filmjei a kisember és a nagypolitika kapcsolatát utánozhatatlanul egyedi módon, a tragikumban is nevettetetve mutatják be. 

70-80 éves alkotásai ma is aktuálisak, bennük mindannyian magunkra ismerhetünk

Keep Smiling címmel állít neki emléket a Győri Balett előadása. Nagy filmjeinek, A kölyöknek, a Nagyváros fényeknek és A diktátornak egyes jelenetei elevenednek meg a színpadon. 

A csavargó újra és újra olyan jellegzetes, chaplini szituációkba kerül, melyek tele vannak spontán komédiával, helyzetkomikummal, lendülettel, de mindemellett költőiséggel is. 

Keep Smiling - Hódolat Chaplinnek október 7-én, 19 órától a Művészetek Palotájában. 

Chaplin szerepében Sebestyén Bálint látható, a Kölyök Bódi Bianka.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.