Szegeden újra balettcipőt húztak!

Négy új táncossal bővült a Szegedi Kortárs Balett

Nyári szabadsága után ismét megkezdte munkáját a Szegedi Kortárs Balett. Az együttes a 2008/2009-es évadban négy új táncossal bővült.

2008.08.27 18:05ma.hu
Szegedi Kortárs Balett

Horváth M. Gergő és Hajszán Kitti a Győri Táncművészeti Szakközépiskola frissen végzett táncosai, míg Zsadon Flóra és Csetényi Vencel a Budapest Táncszínháztól érkeztek. 

Kalmár Attila és Fekete Zoltán táncművészek a jövőben vendégművészként lépnek fel a Szegedi Kortárs Balett előadásain. 

Pataki András igazgató a 2008/2009-es évaddal kapcsolatban a következőket mondta: 

"Így túl a 'huszadikon', mi is következhet még? Természetesen a huszonegyedik évad, ami számunkra Juronics Tamás barátommal azért különleges, belső ünnep, mert 15 esztendeje vettük át a társulat vezetését. Igazán ekkor váltunk álmodozó gyerekekből hirtelen felnőttekké, érezve a váratlan helyzet művészi és szakmai felelősségét."

A Szegedi Balett nemzetközileg elismert!

"Azóta kis változtatással a nevünkben a Szegedi Kortárs Balett hazánk nemzetközileg elismert, szervezetileg önálló, vezető együttese lett, névjegy: a szegediek szeretett csapata. És hogy mi a garancia a sikerre? Az a fajta elkötelezett munka, nívó, újító szellem, amit a társulat mindig is képviselt és varázsolt közönsége elé" - tette hozzá Pataki, majd az új színházi évad céljaira rátérve a következőket említette: 

"még szorosabb művészi együttműködésben a teátrummal, megfiatalodott táncos csapatunkkal folytatni saját utunkat, tánckedvelő közönségünk örömére és megelégedésére."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.