Táncból sem volt hiány!

A Svéd Királyi Balett szólistái is felléptek a Szigeten!

Elsőre talán furcsának tűnhetett egy balettelőadás egy könnyűzenei fesztiválon, ám Jens Rosén, a Svéd Királyi Balett szólistáiból alakult Stockholm 59° North művészeti vezetője úgy véli: a Sziget kínálatában sok különböző stílus szerepelt és ebbe a balett is belefért.

2008.08.18 17:45ma.hu

Jens Rosén, aki a táncegyüttes szombat esti előadása előtt nyilatkozott, felidézte, hogy legutóbb három éve jártak Magyarországon, akkor a svéd kulturális évad programjában szerepeltek, most pedig a Sziget szervezőinek meghívására tértek vissza Budapestre. 

Benyomásaik a Szigetről nagyon pozitív volt, tetszett nekik a hangulat - tette hozzá Jens Rosén, aki a társulat tagjaival együtt csütörtökön este érkezett a magyar fővárosba, és pénteken látogatott ki először a fesztiválra.

Pascal Jansson, az 1997-ben alakult Stockholm 59° North első szólistája elmondta, hogy a Sziget közönségének bemutatták legfrissebb darabjukat, amelyet a legutóbbi, amerikai turnéjukra készítettek, és nagy sikert aratott a tengerentúli közönség körében. 

A három fiúra és három lányra koreografált darab kapcsán kiemelte a zenét, amelyet két zongorára írt Kevin Volands, és amelynek érdekessége, hogy a zongorák sohasem kerülnek összhangba. A táncos ugyanakkor hangsúlyozta előadásuk zenéjét Benny Andersson írta külön a társulat számára, melynek segítségével a darab még nagyobb élményt nyújtott. 

A szombat esti fellépésen utolsóként legnehezebb koreográfiájukat mutatták be - tette hozzá Pascal Jansson, megjegyezve, hogy a Castrati hatalmas kihívást jelentett a színpadra lépő táncosoknak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.