Magas fokon űzik ezt az ipart

Barabás Lőrinc Eklektric a Müpában

A Barabás Lőrinc Eklektric lép fel novemberben a Müpában,a frontember a klasszikusokat és a jazzt keveri profi módon.

2010.09.14 16:15ma.hu

Az ízlésvilágát és a zenéhez való hozzá állásást klasszikusokon és jazzen csiszoló frontember úgy jó öt évvel ezelőtt gondolt egy nagyot, és összetrombitálta saját bandáját.

Az Irie Maffiával vagy épp a Gimmeshot Crew-val töltött felfutási időszak kiváló alapot adott a műfajjátékokhoz, a kísérleti hajlam kialakulásához. Így aztán a Barabás Lőrinc Eklektric ínycsiklandó zenei mixtúra lett, melyben a jazz és a nagyvárosi, urbánus elemek úgy keverednek, hogy azt az ortodox jazzhívők éppúgy megkajálják, mint a lazulásra vágyó Y generációs fiatalok.

A bolondos zenei kalandtúra olyan részetapokból áll, mint reggae, funky, hiphop, dub, drum'n'bass, vagy épp az elektronika. Egy Eklektric bulinak a táncos rugózás és az elmélyült jazzerkedés egyaránt része.

Ugyanakkor a "cool" Miles Davis és svájci-francia trombitás Erik Truffaz "szelleme" is végig itt kísért. A Ladal című 2007-es ízlésformálás után tavaly jött ki a további híveket szerző második, Trick című munkájuk.

Barabás Lőrinc Eklektric a Müpában
Budapest, Művészetek Palotája
2010. november 4. csütörtök 20.00

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.