A banda albumközti" anyagát, a 2B-t mutatja be

Akusztikus koncertet ad Péterfy Bori és a Love Band a Müpában

Akusztikus koncertet ad vasárnap a Péterfy Bori & Love Band; a népszerű sanzon-punk-rock formáció fél évvel ezelőtt megjelent "albumközti" anyagát, a 2B-t mutatja be Művészetek Palotájában

2010.09.02 14:45MTI

"Nem akarjuk a koncertet vizuális látnivalóval agyonnyomni, ugyanakkor fontos, hogy néhány számhoz élő vetítés legyen, hiszen a Művészetek Palotája nagy tere ezt megkívánja. Felkértük Csáki Lászlót, aki a Délelőttök a kádba' című dalunkhoz korábban készült animációs klipünket rendezte, hogy csináljon kisfilmeket a koncertre. Már az első, a Lassú kutyához készült film olyan jól sikerült, hogy klipként néhány napja kiraktuk a honlapunkra" - mondta Péterfy Bori énekesnő-színésznő az MTI-nek.

A vetítést, illetve a három operatőr munkáját Gothár Márton vágó, mozgófilmes művész fogja koordinálni. A Müpa-koncerten Császári Gergő, a Paganza (korábban Csámisi!) zenekar énekes-gitárosa lesz a Péterfy Bori & Love Band vendége; az ő hozzáadott akusztikus gitárja az unplugged hangzást erősíti majd.

A Péterfy Bori & Love Band 2007-ben alakult, alapvetően a megszűnt Amorf Ördögök tagjaiból. Az együttes vezetője Tövisházi Ambrus billentyűs, zeneszerző, szerepel még a csapatban Pápai István ütőhangszeres, Drapos Gergely basszusgitáros, Mészáros Ádám gitáros és Laskai Viktor dobos.

A február végén megjelent 2B című "köztesalbumon" elsősorban olyan dalok szerepelnek, amelyek lemaradtak a 2-es lemezről, illetve van rajta néhány feldolgozás is, valamennyi amolyan akusztikus-elektronikus egyvelegszerűen.

Az énekesnő megfogalmazása szerint a 2B-n nincsenek rádióslágerek, bár mint mondta, nem igazán érti, miért nem játszanak a rádióban "csendesebb" számokat.

Hozzátette: ez nyilván rétegzene, de sokan mondták már neki, hogy ez a zenei világ talán még közelebb áll hozzájuk.

"A zenekar most először játszik teljesen akusztikus koncertet, igaz, nemrég Szentendrén már előadtunk néhány dalt. Akkor úgy konferáltam be magunkat, hogy mi vagyunk saját magunk előzenekara, hiszen a hangzás alapvetően különbözik. Mások a dobok, eltérő a hangosítás és maga a színpadi létezés; úgy is mondhatnám, hogy nagyon egymásra figyelős, finomságokon múló dolog ez, ellentétben a hangos koncertekkel, ahol az energiák száguldása, a közönséggel való erős kontaktus van előtérben" - fejtette ki az énekesnő.

Megjegyezte, hogy "lassú, meghalós" dalok az első két Péterfy Bori-lemezen is voltak, csakhogy ezek kiszorultak a koncertrepertoárból, hiszen a fellépéseken, főleg a fesztiválokon a közönség a tempósabb számokat várja tőlük.

"Énekesként nagyon szeretem az akusztikus jellegű dalokat. Jó lenne sokat koncertezni ezzel az anyaggal, ezt az is indokolná, hogy sokszor kapunk meghívást ülős nézőterű helyekre" - fűzte hozzá.

Péterfy Bori elmondta, hogy színésznőként az új évadban két premierje lesz a Nemzeti Színházban: Csehov Három nővér című darabjának szeptember 24-én, Fejes Endre Jó estét nyár, jó estét szerelem! című zenés drámájának pedig december 10-én lesz a bemutatója.

"A Három nővérben Irinát alakítom, ami csodálatos szerep, és a krétakörös időszak után nagyon izgalmas ismét együtt dolgozni a román származású, Amerikában élő rendezővel, Andrei Serbannal. Fejes Endre darabját Rába Roland rendezi, aki a legjobb barátom, annak idején együtt szerződtünk a Krétakörből a Nemzetibe" - hangsúlyozta Péterfy Bori.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.