Bejött a negyedik is

Üt a háromdimenziós A kaptár - Túlvilág

Paul W. S. Anderson hétvégén debütált horrorjának globális összbevétele túlszárnyalta a 73 millió dollárt.

2010.09.13 13:15ma.hu

A háromdimenziós A kaptár - Túlvilág nemcsak az észak-amerikai mozikban aratott elsöprő győzelmet a hét végén, hanem a tengerentúli piacokon is jól szerepelt.

Az előzetes becslések szerint Paul W. S. Anderson hétvégén debütált horrorjának globális összbevétele túlszárnyalta a 73 millió dollárt (16 milliárd forintot).

Ebből az észak-amerikai mozik 27,7 millió dolláros (6,1 milliárd forintos) jegybevételt kasszíroztak, a 29 országból összeadódó nemzetközi bevétel pedig elérte a 45,5 millió dollárt (10 milliárd forintot).

A videojátékból született produkció Japánban, Oroszországban, Spanyolországban és Nagy-Britanniában is a kasszasikerlista élére került.

A Milla Jovovich főszereplésével készült zombis filmsorozat korábbi részei is sikeresek voltak, de a legfrissebb 3D-s technikával leforgatott új epizód nyitott mind közül a legjobb eredménnyel.

Az észak-amerikai mozis bevételek ugyanakkor mélypontra jutottak ezen az őszi hétvégén. A legnézettebb 12 film jegyeladásaiból csupán 68 millió dollár (15 milliárd forint) folyt be.

Két éve a szeptember 5. és 7. közötti hétvégén voltak még ennél is kihaltabbak a mozik: akkor 50 millió dollár folyt be a jegyekből.

A kasszasikerlista második helyét a bankrablós Takers érte el 6,1 millió dollárral (1,34 milliárd forinttal), a harmadik helyre George Clooney bérgyilkosthrillere, Az amerikai került 5,9 millióval (1,3 milliárd forinttal), a negyedik Robert Rodriguez Machete című akciófilmje lett 4,2 millióval (927 millió forinttal), az ötödiknek pedig Drew Barrymore románca, a Hétmérföldes szerelem zárkózott fel 3,8 millió dollárral (840 millió forinttal).

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.