Műsoron a Szegénylegények a spliti filmfesztiválon

Életműdíjat kap Jancsó Miklós

Életműdíjjal tüntetik ki Jancsó Miklóst a spliti filmfesztiválon, a Kossuth-díjas művész az elismerést szombat este veszi át a horvátországi kikötővárosban - olvasható a Magyar Hírlapban.

2010.09.11 15:49Ildikó

A 15. spliti filmfesztivál Jancsó Miklós filmművészetet megújító életműve előtt tiszteleg. Az életműdíjhoz kapcsolódva az 1966-ban Cannes-ban bemutatott, majd rangos díjakkal elismert Szegénylegények című filmet, Jancsó Miklós korszakalkotó mozgóképét tűzik műsorra Splitben. A horvátországi fesztivál idei programján szerepel még Pálfi György, Nagy Dénes és Kardos Sándor egy-egy alkotása.

A filmművészet új törekvéseire koncentráló spliti seregszemle játékfilmjei között Pálfi György Nem vagyok a barátod című legutóbbi rendezése szerepel a versenyprogramban, Nagy Dénes Berlinskaya fuga című alkotása a rövidfilmek vetélkedésébe kapott meghívást, míg Kardos Sándor A sírásó című Rilke-feldolgozása a Frame Extended című programban lesz látható. A filmek a Magyar Mozgókép Közalapítvány támogatásával készültek.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.