Kun Zsuzsáról 30 fotóval írtak

Könyv jelent meg a balerináról

Tizenöt fejezetből álló, csaknem 300 korabeli fotóval illusztrált kötet jelent meg Kun Zsuzsáról, a 125 éves Magyar Állami Operaház primabalerinájáról, Kossuth-díjas Érdemes és Kiváló Művészről.

2010.09.01 07:00MTI

Kaán Zsuzsa tánctörténész könyve 75. születésnapja és 60 éves operaházi tagsága alkalmából mutatja be Kun Zsuzsát.

Pályafutása, művészi alakításainak sora szorosan összefonódott a magyar balettművészettel, kivált a második világháború utáni fellendüléstől a 70-es évek végéig tartó korszakkal.

Sokan kezdtek táncolni tanulni a balerina művészi habitusát példának tekintve - emelte ki Keveházi Gábor, a Magyar Nemzeti Balett igazgatója.

Egyes növendékei ugyan nem maradtak a pályán, de a Kun Zsuzsától tanultak más területen és ma is hasznosnak bizonyulnak.

A kötet szerzőjének, Kaán Zsuzsának az volt a szándéka, hogy olyan, szakmai szempontból is megalapozott interjúsorozatot készítsen, amelyből az érzékeny, intelligens művésznő életútja, de egyszersmind hat évtized magyar balettművészetének története is az olvasó elé táruljon.

A kötetet a fejezeteket záró angol és orosz nyelvű recenziók a külföldi balettrajongók számára is érthetővé és követhetővé teszik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.