Az elmúlt évtizedek előadásai DVD-n

"Kukucska mozit" nyitott a 30 éves Győri Balett

A Rómeó és Júlia díszletéből épített "kukucska mozit" nyitott a 30 éves Győri Balett kedden a Győri Nemzeti Színház szomszédságában, ahol a jubiláló együttes előadásairól készült DVD-ket nézhetik meg az érdeklődők.

2009.10.28 09:15MTI

A Győri Balett archív mozijába betérőket fűtött nézőtérrel és forró teával fogadják - mondta Kiss János igazgató az MTI érdeklődésére. A filmeket egyszerre másfél tucat érdeklődő tekintheti meg a mini moziban, amely november 8-ig kínálja a korábbi produkciók nyújtotta  élmények felelevenítését, újbóli átélését - tette hozzá az együttes vezetője.     

A következő napokban levetítik egyebek között a Szamuráj, Az igazság pillanata, a A csodálatos mandarin, a Jézus, az ember fia, a Szent Margit legendája és a Purim, avagy a sorsvetés című kompozíciókról készült felvételeket. A mozi falában kukucskáló lyukakat alakítottak ki, így kívülről is be lehet lesni a vetítésekre - ezért is emlegetik "kukucska moziként" a másfél hétig működő vetítőhelyet.     

Ugyancsak keddtől másfél héten át látható az a fotókiállítás, amelynek képei az együttes 30 évének legizgalmasabb pillanatait örökítik meg. A színház aulájában elhelyezett fotóanyag tizenhárom alkotó harmincnál több képét vonultatja fel. A jubileumi programsorozat a hétvégén jut el csúcspontjára: az együttes Bartók, Schubert és a Rolling Stones zenéjére készült három egyfelvonásos táncjátékkal ünnepli megalakulásának 30. évfordulóját.

A pénteki zárt körű bemutatót követően szombaton lesz a produkció nyilvános premierje a Győri Balett otthonában. A budapesti bemutatót pedig december 3-án tartják a Művészetek Palotájában.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.