2014. december 31-ig szól a megbízás

Rátóti Zoltán a kaposvári színház új igazgatója

Rátóti Zoltán lesz a kaposvári Csiky Gergely Színház új igazgatója - erről döntött a somogyi megyeszékhely közgyűlése kedd esti rendkívüli ülésén.

2010.08.25 17:05MTI

A képviselőtestület döntése egyezik a szakmai bizottság javaslatával. A közhasznú nonprofit kft.-ként működő színház ügyvezető igazgatójának megbízatása szeptember 1-től 2014. december 31-ig szól.

A Nemzeti Színház tagja - 2006-tól a Zala megyei Magyarföld polgármestere - az áprilisban váratlanul elhunyt Schwajda György direktort követi a kaposvári színház élén.

A pályázati kiírás szerint az új igazgatónak vállalnia kell, hogy az elődje által a 2010/2011-es évadra előkészített előadások a tervezett formában kerülnek megrendezésre a rendezők és az ez év március 31-ig leszerződtetett művészek, valamint a felkért vendégművészek változatlanul hagyásával.

Rátóti Zoltán a közgyűlés keddi ülésén a pályázatához fűzött szóbeli kiegészítésként azt mondta: kitüntetés, hogy egy ilyen nagyszerű színház élére beadhatta a pályázatát. Hangsúlyozta: kötelező érvényűnek tartja, hogy tovább vigye Schwajda György szellemi örökségét.

Szerethető, nyitott színházat szeretne, igazgatóként a legnagyobb feladatának tartja, hogy olyan körülményeket teremtsen, amelyekben ő maga is megtanult színésszé válni - mutatott rá még aspiránsként Rátóti Zoltán, utalva arra, hogy színésszé válása helyszínének a kaposvári színházat tartja, amelynek 1989-től két évig volt tagja.

Szita Károly (Fidesz), Kaposvár polgármestere a döntést követően újságíróknak azt mondta: az új igazgatótól azt várja, hogy "jó és mindenki által szerethető színházat csinál".

Rátóti Zoltánra a 28 tagú kaposvári közgyűlés 23 jelenlévő tagja közül 21-en szavaztak igennel, ketten tartózkodtak. A kaposvári teátrum igazgatói posztjára összesen öten pályáztak: Rátóti Zoltán mellett Keszég László rendező, Lukáts Andor színművész, Téri Sándor, a tatabányai színház szakmai igazgatóhelyettese és Borbás János színész-jogász.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.