Forog az új Bekmambetov-film

Sötét órák várnak Moszkvára: elkezdték forgatni a The Darkest Hourt

A filmet ugyan egy amerikai stúdió gyártja, de a történet Moszkvában játszódik, és a stáb fontos tagjai is helybeliek: még a posztapokaliptikus fantasy vizuális effektusait és trükkjeit is orosz cégek készítik - Bekmambetov régi munkatársai.

2010.08.09 15:20MTI

A The Darkest Hour cselekménye szerint amikor éppen Moszkvában éri őket a földönkívüliek támadása, néhány amerikai turista és ott dolgozó honfitársaik összefognak a túlélés érdekében.

A forgatás szeptember végéig tart, az utómunka körülbelül másfél évet vesz majd igénybe, így a bemutató 2011. késő őszére várható – szinte már természetes, hogy 3D-ben.

A Chris Gorak rendezésében megvalósuló alkotás egyik főszerepét Emile Hirsch játssza (Alpha Dog, Út a vadonba, Speed Racer, Milk, Woodstock a kertemben); rajta kívül megjelenik benne a 2008. márciusában elhunyt rendező, Anthony Minghella fia, az Agorában megismert és hamarosan a Social Network – A közösségi hálóban is feltűnő Max Minghella is.

Nem a The Darkest Hour egyébként Timur Bekmambetov első produceri munkája. Hazánkban nemrég jelent meg DVD-n a Fekete villám című orosz szuperhősfilm, melynek szintén ő látta el a produceri teendőit.

A filmes további folyamatban lévő projektjei pedig rendezőként a Wanted 2., producerként pedig az Abraham Lincoln: Vampire Hunter, melyben 9-beli producertársával, Tim Burtonnel állt ismét össze.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.