Anna Frank életét mutatják be

Történelemoktatás - képregénnyel?

A hollandiai Anna Frank Alapítvány nemrégiben igen meglepő újdonsággal állt elő: amerikai szerzők elkészítették ugyanis az Anna Frank életét bemutató képregényt.

2010.08.09 07:55ma.hu

A nagyrészt Anna Frank naplójának közléseire támaszkodó képregény elkészítésével az alapítvány elsődleges célja, hogy az Amszterdamban kiadott füzetek révén a fiatalabb korosztályok számára könnyebben elérhetővé és befogadhatóvá váljék a tragikus sorsú zsidó leány története.

A 14 év feletti diákoknak szóló, mintegy 160 oldalas munkát egy amerikai szerzőpáros, Ernie Colón és Sid Jacobson írta és rajzolta.

A képregény először holland nyelven jelenik meg, novembertől azonban már németül is olvasható lesz, s a közeljövőben vélhetően – Anna Frank világszerte ismert naplójához hasonlóan – számos további nyelvre is lefordítják majd.

Az alapítvány tagjai azért határozták el magukat erre a kissé szokatlan vállalkozásra, mert úgy vélik, ezáltal sikeresebben tudnak alkalmazkodni a kiválasztott célközönség, a 14 év feletti ifjúság megváltozott olvasási szokásaihoz és igényeihez.

"Hiszen napjainkban is fontos, hogy a fiatalok együttérzést tanúsítsanak a 15 évesen a bergen-belseni koncentrációs táborban meghalt leány sorsa iránt, és felelősséggel gondolkozzanak a múltról."

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.