ALIENS: Üvegfolyosó és egyéb történetek

Támadnak az Idegenek: a képregényben nem hallatszik a sikolyod...

Az ALIEN (A nyolcadik utas a Halál), majd az ALIENS (A bolygó neve: Halál) című filmek sikerét követően a Dark Horse Comics 1988 júliusában indította útjára képregénysorozatát, amely a mai napig töretlen népszerűségnek örvend.

2011.09.21 08:12ma.hu

Az ember és az Idegenek találkozása számos képregényíró és -rajzoló képzeletét megmozgatta; a médium legnevesebb alkotói ragadták meg az alkalmat, hogy egy-egy történet erejéig továbbfűzzék a legendát, és elmondják saját meséjüket e könyörtelenségükben is lenyűgöző "xenomorf" lényekről.

A jelen kötetben négy ilyen alkotás olvasható; négy egyéni látásmódot tükröző s néha még a humort sem nélkülöző lebilincselő történet.

FÖLDRESZÁLLT ANGYAL (John Byrne)
ÜVEGFOLYOSÓ (David Lloyd)
MALAC (Chuck Dixon-Flint Henry-Andrew Pepoy)
VADÁSZ (David Wenzel)

További információk a Kiadó honlapján!

ALIENS: Szemfényvesztés és Kísértet

Ahogy az ember újabb és újabb bolygókat hajt uralma alá szerte a galaxisban, úgy kell szembesülnie azzal a ténnyel, hogy az Idegenek „elkísérik” őt a világűr legtávolabbi zugába is. És bár a találkozás eddig még mindig katasztrófába torkollott, a kevélység, a mohóság és a hatalomvágy újra meg újra arra sarkallja az embert, hogy a saját céljaira, vagy éppen mások ellen próbálja meg kihasználni a xenomorf lényeket.

Ebben a játszmában egyvalamit nem szabad sem elfelejteni, sem alábecsülni: az Idegenek soha nem csituló, el nem apadó, könyörtelen vérszomját, és az ember örök, elvakult, monumentális ostobaságát.

Végső soron ez a témája a jelen kötetben szereplő két – egy hosszabb és egy rövidebb – Aliens-történetnek is, melyeket a képregényes szakma elismert alkotói írtak és rajzoltak.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.