250 ezren buliztak együtt

A sörgyári capricciótól a rock'n'roll celebekig a Malátabárban

Országszerte, közel 250 ezren buliztak együtt a Borsodi Zenei Fesztiválokon (BZF) tavaly, a jelek szerint az idén még többen látogatják majd ezeket a zenei fesztiválokat.

2010.07.14 15:45ma.hu

Az eseményeken a Borsodi Malátabár számtalan érdekes és szórakoztató programmal várja a fesztiválozókat a Sörgyári capriccio-tól a tetoválóművész bemutatóján át a rock ’n’roll celebek és a Kettőnégy párharcáig széles a repertoár.

Az immár 2 éve, elsőként a SZIN-en bevezetett re-pohár idén a Hegyalja Fesztiválon is hozzájárul majd a környezettudatossághoz a Borsodi és a szervezők elkötelezettségének köszönhetően. A Borsodi Zenei Fesztiválok az ország legnagyobb és legtöbb fiatalt megmozgató zenei sorozata, amely a Pannónia Fesztivállal kezdődött az idén, melyet a Fishing On Orfű követett, majd pedig Tokajban kerül megrendezésre a Hegyalja Fesztivál. Ezt követi rögtön a debreceni Campus, és a Rába parti új fesztivál, az Alterába. Természetesen idén is lesz SZIN Szegeden, Fehérváron pedig Fezen. A Borsodi Zenei Fesztiválok így az ország szinte szegletében, szinte mindenféle zenei stílusban, és különböző hangulatú fesztiválokat foglal magába, hogy mindenki megtalálja a számára legmegfelelőbbet. A BZF sorozatban a Hegyalja Fesztivál a soron következő, ami július 14-17. között kerül megrendezésre.

A Borsodi Malátabárba nemcsak sörért, hanem a programokért is érdemes lesz ellátogatni, hiszen a Malátabár színpada rangos koncerthelyszíne a fesztiválnak. E mellett az ide látogatók sok mindent megtudhatnak a sörgyártásról a Kettőnégy tolmácsolásában mind filmen, mind pedig élőben. A nyeremények is inspirálóak, mindnek köze van a sörhöz. A Rock'n'Roll celebek vs Kettőnégy párbajában napjaink hírei és az élet nagy igazsági is felszínre kerülnek majd. A résztvevők között találkozhatnak többek között Szalkai Tiborral (Idoru), Jakab Zolival, Fellegi Ádámmal (Bridge to Solace), Pucuval (Plastic Bitch), Black Balázszsal, (Testimony) is. És hogy egy izgalmas szubkultúrába is bepillanthassanak az érdeklődők, Tattoo tales v. Sárközi Zsolt, nemzetközileg is elismert tetováló művész ad tippeket, mutat be érdekességeket, illetve próbál majd tévhiteket is eloszlatni a témában. Két évvel ezelőtt - az országban elsőként - jelent meg a SZIN-en a re-pohár a Borsodi és a szervezők összefogásának köszönhetően, amely új fejezetet nyitott a hazai fesztiválok életében. Hiszen itt nem arról beszélünk, hogy szelektíven gyűjtjük a műanyag poharat, hanem a betétdíjas rendszernek köszönhetően, a speciális anyagból készült söröspoharakat visszaváltva, mosogatva újra lehet használni.

A környezettudatos gondolkodás minél szélesebb körű elterjesztése a re-pohár használatán keresztül a Borsodi Sörgyár Zrt. célkitűzése éppúgy, mint a fesztiválok szervezőié, vagy a közreműködő civil szervezeté. Az idén elsőként a Hegyalja Fesztiválon is re-pohárból ihatnak sört a fesztiválozók éppúgy, mint a nyár végén megrendezésre kerülő SZIN-en.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.