Az elfogadásról szól a Hegedűs a háztetőn

Eszenyi: ebben az évben sokat akartunk arról beszélni, mi a másság

A másságról és az elfogadásról szól a Vígszínház Hegedűs a háztetőn-előadása, melyet kettős szereposztásban mutat be a teátrum pénteken, illetve szombaton - mondta el az MTI-nek Eszenyi Enikő.

2010.03.12 10:52MTI

"Ebben az évadban sokat akartunk arról beszélni, mi a másság" - árulta el a Vígszínházat 2009 februárja óta vezető rendező, miért vette elő Joseph Stein, Jerry Block és Sheldon Harnick musicaljét. Eszenyi Enikő szerint ezt a témát közelíti meg más-más szempontból az ebben az évadban bemutatott Othello, a Mindent anyámról, és erről szól a Hegedűs a háztetőn is.

A rendező hangsúlyozta: nem egyszerűen egy híres musicalt kívántak bemutatni, hanem komoly kérdésekről szerettek volna szólni a darabbal. "Úgy gondolom, ez is egy kicsi lépés ahhoz, hogy néhány ember másképp gondolkodjon" - vélekedett Eszenyi Enikő, hozzátéve azonban: a Hegedűs a háztetőn ugyanakkor "egy jól megírt, klasszikus musical". Tevje tejesember szerepét Hegedűs D. Géza, illetve Reviczky Gábor, míg feleségét, Goldét Halász Judit, illetve Igó Éva alakítja.

Cejtel szerepében Láng Annamária, Hódelként Kovács Patrícia, Chavaként Bata Éva tűnik fel a színpadon; Sprincét Ruzsik Katalin, Bjelkét Andrádi Zsanett játssza, Hegedűs Barbara pedig felváltva mindkét szerepben látható. Kútvölgyi Erzsébet és Pap Vera Jente szerepén osztozik; Lázár Wolfot Borbiczki Ferenc és Fesztbaum Béla, míg Mótel Kamzojlt Józan László és Szemenyei János kelti életre.

A további szerepeket többek között Venczel Vera, Rajhona Ádám, Pápai Erika, valamint Harkányi Endre alakítják. Az előadás díszletét Khell Csörsz, a jelmezeket Füzér Anni tervezte, a koreográfus Duda Éva, a zenekart Silló István, illetve Rácz Márton vezényli.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.