A Depeche Mode extagja, Alan Wilder Budapesten

Alan Wilder a Depeche Mode-történet óta nem állt színpadon

Budapesten lép fel saját projektjével a Depeche Mode egykori tagja, Alan Wilder; a Recoil április 16-án a fővárosi Diesel Klubban mutatja be új válogatáslemezét.

2010.02.15 11:10MTI

Alan Wilder 1982-ben, Vince Clarke alapító tag kiválása után csatlakozott a már ismert, de még igazi befutás előtt álló brit szintipop csapathoz, a Depeche Mode-hoz. A billentyűs-zeneszerző a DM nyolc albumán játszott (az utolsó a Songs of Faith and Devotion volt), 1995-ben azonban elege lett Martin Gore egyeduralkodásából és Dave Gahan állandó drogproblémáiból, így kilépett.

Kísérleti, nem igazán popközpontú projektjét, a Recoilt még 1986-ban hozta létre Daniel Miller producer bíztatására, és kevés promóció mellett három színvonalas anyagot (1+2, Hydrology, Bloodline) is kiadott a Depeche Mode-ból történt kilépéséig. Azóta pedig minden energiáját a Recoilra fordítja. Projektje tovább fejlődött, szerzeményei sokszor John Cage darabjait idézik, a dalokat állandóan változó énekesek közreműködése egészíti ki; köztük volt például Douglas McCarthy, az EBM (electronic body music) stílus egyik óriása, a Nitzer Ebb frontembere. Az elmúlt tizenöt év termése: Unsound Methods (1997), Liquid (2000), subHuman (2007). Alan Wilder a Depeche Mode-történet óta nem állt színpadon.

Az áprilisi budapesti fellépés válogatásalbuma, a most piacra kerülő Selected Events turnéjának egyik állomása. A szervezők összegzése szerint ezek a fellépések nem a hagyományos értelemben vett koncertek, sokkal inkább a Recoil világát tükröző audiovizuális események. Mindezt egy másik stúdiózseni, Paul Kendall (producerként, remixerként a Depeche Mode és a Nitzer Ebb zenéjét is készítette) közreműködése egészíti majd ki.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.