Winslet, Cruz, Penn

A tavalyi kitüntetettek díjátadóként térnek vissza az Oscarra

A színészeket díjazó kategória tavalyi győztesei a hagyományoknak megfelelően díjátadóként térnek vissza az Oscar-gálára, amelyről Kate Winslet, Penélope Cruz és Sean Penn mellől csak a tavaly posztumusz díjazott Heath Ledger hiányzik majd.

2010.02.12 12:17MTI

Az Amerikai Filmakadémia csütörtökön erősítette meg: a tavalyi kitüntetettek vállalták, hogy átnyújtsák a legjobbaknak járó aranyszobrocskákat.

Kate Winslet A felolvasó, Sean Penn a Milk, míg Penélope Cruz a Vicky Cristina Barcelona című filmben nyújtott alakításáért vehette át a legjobb fő- illetve mellékszereplőnek járó díjat.

A tavalyi Oscar-gála előtt hetekkel elhunyt Heath Ledger A sötét lovag címet viselő Batman-folytatásért kapta meg a legjobb férfi mellékszereplőnek járó szobrot, amelyet családja vett át.

Érdekesség, hogy Penélope Cruz idén is szerepel a jelöltek között, ezúttal a Kilenc című Rob Marshall-musicalben győzte meg az Akadémia tagjait, hogy érdemes a jelölésre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.