30,1 millió dollárt kaszált

A Derült égből fasírt nyerte a jegybevételi versenyt

A 3D-animációs Derült égből fasírt című film nyerte a jegybevételi versenyt az elmúlt hétvége adatai alapján az Egyesült Államokban és Kanadában. A mű bemutatásának első hétvégéjén az észak-amerikai mozikban összesen 30,1 millió dollárt kaszált.

2009.09.23 13:50ma.hu
Derült égből fasírt

A hazánkban szeptember 24-én bemutatandó animációs filmétől jócskán elmaradt a box office toplista második helyezettjének bevétele: a Matt Damon főszereplésével, Steven Soderbergh rendezésében készült Az informátor! mindössze 10,5 millió dollárral nyitott.

A várakozásokhoz képest kifejezetten rosszul szerepelt azonban Jennifer Aniston új romkomja, a Love Happens és az Oscar-díjas Diablo Cody forgatókönyvéből Megan Fox főszereplésével forgatott, szintén frissen bemutatott Az ördög bújt beléd című horrorkomédia is, mely a box office ötödik helyére kapaszkodott fel, 6,8 millió dolláros jegybevételi eredménnyel.

Az abszolút győztes, a Derült égből fasírt egyébként az azonos című, Judi és Ron Barrett által írt 1978-as gyerekkönyv adaptációja, és főhőse egy bolondos feltaláló, aki megalkot egy olyan gépet, mely vízből ételt csinál.

Ám az öröm hamarosan ürömmé válik, amikor a masina fellázad, és egyre nagyobb ételdarabok kezdenek hullani az égből...

A Sony Pictures gyártásában készült animációs filmhez egyébként az Egyesült Államokban egy jótékonysági akció is kapcsolódik.

Mivel a statisztikák szerint Amerikában hatból egy gyerek nem tudja, mikor és mi lesz a következő étkezése, a stúdióvezetők döntése értelmében a film rajzolt karakterei a Feeding America nevű segélyszervezet szóvivői lettek, azaz felhívják az amerikaiak figyelmét a sok az éhezőre, sőt önkéntes munkára és adakozásra is felszólítanak.

Számos helyen pedig minden megvásárolt mozijegyből 1 dollár az alapítvány számlájára megy, ami a szervezet munkatársai szerint 4,5 kg élelmiszert jelent.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.