Zsizsegő és tartalmas évaddal várja közönségét!

Japánokkal és színházakkal barátkozik a Merlin

S egyszer csak nincs több büntetlen éjszakázás, hétköznap délutánra időzített kávézások: ránk ijeszt a szeptember. Ez az életmódba vágó változás azonban csupa haszonnal jár: a Merlin zsizsegő és tartalmas évaddal várja új és régi barátait.

2009.09.16 21:10ma.hu

Mi a közös a következőkben: Haruki Murakami író, Bábok című film, ikebana, sushi? Nem nehéz: mind-mind a japán kultúra szerves részét képezik.

A 2009-es év különleges jelentőségű a magyar-japán kapcsolatok szempontjából, mert 140 éve vettük fel először és 50 éve vettük fel újra a diplomáciai kapcsolatokat.

Ezt a dupla évfordulót a japán kormány egy vendégjáték-sorozattal ünnepli meg. A Theatre du Sygne - Euro-Japan Theatre Organization Shakespeare Periklészét adja elő szeptember 14-én és 15-én, 23-án és 24-én a koreai Chungwoo Társulat Lábnyomokban című produkcióját tekinthetik meg az érdeklődők.

Az 1971-ben hivatásos énekesekből álló Opera Theater Konnyakuza az Opera Metamorphosis-szal jelentkezik szeptember 30-án és október 1-éjn, egy nappal később pedig jön a Theatre Office de Natori a Double Nora-val. A Merlin Színház idén újra megszervezi a tavaly nagy sikert aratott Évadnyitó Színházi Fesztivált. Nemcsak a nagyobb kőszínházak, hanem a független társulatok és színházak is bemutatkoznak szeptember 19-én az Andrássy úton.

A fesztiválon való részvétel ingyenes. A lezárt Andrássy utat reggeltől estig színházak és társulatok töltik meg színes programokkal.

Az érdeklődők szavazhatnak a Színházi Korzó legjobb installációira, találkozhatnak Casanovával, vagy megsimogathatják Carlost, a lámát az Új Színházi Rezervátumban, biciklis divatbemutatón vehetnek részt, jegyet válthatnak a következő évad bemutatóira/előadásaira vagy látványos, interaktív fizikai kísérletek szemtanúi lehetnek a Csodák Palotája jóvoltából a Merlin Energia Dimenzióban.


A teljes szeptemberi program a www.merlinszinhaz.hu oldalon olvasható.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.