Közép- Európa Táncszínház jubileumi előadása!

Carneval a Merlin Színházban!

A fennállásának 20. évfordulóját ünneplő Közép- Európa Táncszínház jubileumi programsorozatának befejezéseként tartja legújabb bemutatóját a Merlin Színházban május 19., 20., 21-én 20 órai kezdettel. Az est címe Carneval, koreográfus a Harangozó-díjas Duda Éva.

2009.05.06 11:03ma.hu

Carneval 

Ez elrajzolt játékcirkusz, életből attrakció, rikító kavalkád, ez bizalomjáték, beavatás, ez titkos légyott a tükörben, elvetemült robaj, fogak között szűrt köszönőviszony, tandem tűzharc, a szívlövés rajtad keresztül énbelém hatol. 

Ez harsány virágzás, lesből párbaj, az alvilág szófogadatlan nyomunkba ered. Úgy simulok, ahogy rántasz, dorombolom a ritmust, ringasd csak tenyeredbe zárt szögletes szívem.
 
Varázsütésre maszkot váltunk, árnyékot sütkérezel körém, vadóc. Hány arcunk van? Hány arcunk lehet? Hányat ismerünk? Melyik valódi? És vajon melyik irányít? 

A Carneval című előadás az átváltozás témakörét kutatja, középpontjában ismert és ismeretlen oldalaink feltárása áll. Képzeletbeli emberi és állati arcaink találkoznak össze ebben a mozgalmas játékban, ahol a szélsőségek nem csak a karakterek szintjén, hanem az egymást ellenpontozó mozgások ötvözésében is teret kapnak. 

Az előadást Duda Éva Harangozó-díjas koreográfus a Közép-Európa Táncszínház 20. jubileumi évfordulójára készítette.
 
Zene: Kunert Péter 
Jelmez: Béres Móni 
Díszlet: Duda Éva 
Fény/Hang: Fogarasi Zoltán 
Konzultáns: Máriás Petra 
Koreográfus: Duda Éva (Harangozó-díjas) 

Táncosok: Asztalos Dóra, Gulyás Anna, Hargitai Mariann, Kiss Róbert, Katonka Zoltán, Major László, Palcsó Nóra, Tuza Tamás 

Bemutató: 2009. május 19. (20 óra) 
További előadások: május 20., 21. (20 óra) 
Merlin Színház (1052 Budapest, Gerlóczy u. 4)
 
Információ, jegyrendelés: 06/1/317 9338 info@merlinszinhaz.hu

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.