Rendkívüli megtiszteltetés érte a divattervezőt

Katti Zoób és Bécs pompája

Rendkívüli megtiszteltetés érte Zoób Katit. A magyar ruhatervezőt kérték fel ugyanis a bécsi 20er Haus jótékonysági eseményére, amelyen a híres osztrák múzeum rekonstrukciójára gyűjtenek adományokat 2009. szeptember 11-én.

2009.09.11 20:15ma.hu

A patinás Belvedere két lenyűgözően csodálatos 18. századi palotájának lábainál áll az 1958-as világkiállításra épített 20er Haus. A világ egyik legkitűnőbb barokk épületegyütteséből lélegzetelállító kilátás nyílik Bécs városára.

Ebbe a pompás miliőbe csöppen majd Zoób Kati és az 1920-as évek ihletettségében készült divatshow-ja. Az osztrák elit műgyűjtő közönsége egyszerre 4 teremben kísérheti figyelemmel az eseményt, amelyre Kati stílusosan 20 modellt választott a ’20-as évekhez.

Zoób Kati személyét nem véletlenül, és főként nem méltánytalanul választotta ki az osztrák rendező megannyi ruhatervező közül. A magyar kiválóságnál jobban nem is képviselhetné senki a divatszakmát. A designer elárulta ugyanis, hogy egyik kedvence ez a korszak, amikor a világot, s főként Európát egyfajta felszabadultság lengte át.

Nagy örömére szolgál a ’20-as évek stílusában rendezni divatbemutatót, mert közel áll hozzá a kor szelleme, és az art déco. A változás és felszabadultság jegyében a nők levették a fűzőiket, szabadabbak, lazábbak lettek, a lábból egyre többet engedtek megmutatni. Hajukat rövidre nyírták, ékszereik, öveik, cipőik pedig ehhez illeszkedtek. Egyszóval megváltoztak a női szerepek. A kézművességet felváltotta az ipari gyártás, ami azért még míves maradt.

Bécs első modern művészeti múzeumát 2008-ban kezdték felújítani. További rekonstrukciójához azonban újabb adományok szükségesek, hogy ezek befejeztével tökéletesen illeszkedjen a Belvedere épületegyüttesbe. Ehhez azonban elengedhetetlen, hogy a limuzinon érkező előkelő vendégek jól érezzék magukat, és könnyebb szívvel, még mélyebbre nyúljanak a pénztárcájukba.

Szórakoztatásukról és a nemes cél eléréséről pedig a nemzetközileg is elismert, tehetséges tervező, Zoób Kati és ’20-as évekbeli divatshow-ja gondoskodik majd.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.