A család továbbra sem ad információt

Napok óta nem reagál a kezelésekre Bujtor István

Több napja nincs már hivatalos információ arról, milyen az állapota a színész-producer Bujtor Istvánnak - Meg nem erősített kórházi források szerint azonban az intenzíven fekvő színházigazgató nem reagál a kezelésekre.

2009.08.18 09:10Fotó: bomon.hu

Hónap eleje óta kezelik a veszprémi kórház intenzív osztályán Bujtor Istvánt, a Veszprémi Petőfi Színház igazgatóját - napok óta nincs azonban hivatalos információ az állapotáról.

A Népszabadság Online érdeklődésére Rácz Jenő, a kórház főigazgatója elmondta, jogszabályok értelmében csak abban az esetben adhatnának bármilyen tájékoztatást a színész-producer állapotáról, ha írásban engedélyezik ezt a közvetlen hozzátartozói. Ám ők kifejezetten megtiltották az intézménynek.

Rácz Jenő a Népszabadság Online-nak elmondta: nem kívánják kommentálni a sajtóban megjelent találgatásokat sem. Azoktól az orgánumoktól kérnek sajtóhelyreigazítást, melyekben a kórház dolgózói állítólag névvel nyilatkoztak Bujtor István kezeléséről, mert ilyesmi nem is történt.

A színházigazgató hozzátartozói megkeresésre nem veszik fel a telefont, így csupán annyi tudható Bujtor állapotáról, mely a veszprémi színházhoz eljuttatott közleményben áll.

Ebből kiderül, hogy a súlyos fertőzés miatt Bujtor István szervezetében légzési elégtelenség és keringési összeomlás következett be. S noha az állapotát stabilizálták, az most is életveszélyes - írja a Népszabadság Online.

Megjelent több találgatás arról, mitől kerülhetett Bujtor István ilyen állapotba: radikális léböjtkúra, az esetleges bélműtét, a mesterséges kómában tartás és felébresztés is szerepelt az okok között.

Ám a Népszabadság Online tudósítója is csak meg nem erősített kórházi forrásból értesült úgy, hogy Bujtor István napok óta nem reagál a kezelésekre és továbbra is válságos az állapota.

A Veszprémi Petőfi Színházban az új évad kezdetére készülnek - Bujtor távollétében a vezetést a gazdaságiigazgató-helyettes vette át. Az évadnyitó társulati ülés augusztus 31-én lesz.

Varga Róbert, a színház sajtófőnöke a Népszabadság Online-nak arról számolt be, hogy a színházigazgató távolléte a napi munkában nem okozott fennakadást. Elkészült a műsorterv, lezárultak a szerződtetések.

A Régimódi történetet, mely az első premier lesz, szeptember végén mutatják be. Frissen lett felőjítva a Latinovits Zoltán Játékszín, mely az intézmény kamaraszínháza. Ezt októberben tervezik átadni.

A beruházás Bujtor István szívügye, mivel már az igazgatói pályázatában is beszélt arról, hogy a játékszínnek méltónak kell lennie a Latinovits névhez, és ennyivel a testvére emlékének is tartozik - adta hírül a Népszabadság Online.

A kamaraszínház őszi avatójára Bujtor Istvánt is várják - mindenki egy emberként szorít, hogy ő is ott lehessen a rendezvényen - mondta el Varga Róbert a Népszabadság Online-nak.

Olvassa el a megjelent információkat Bujtor István állapotáról!

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.