Izgalmas hang- és látványtechnika

Szuperkoncertet ígér a Sziget fesztivál "mínusz egyedik" napjára a Tankcsapda

Szuperkoncertet ígér a Sziget fesztivál hétfői, "mínusz egyedik" napjára a Tankcsapda frontembere; Lukács László elmondta, hogy a 20 éves születésnapi megabulival szeretnék megköszönni népes rajongótáboruknak az elmúlt két évtizedet.

2009.08.09 17:26MTI

Magyarország talán legnépszerűbb rockzenekarának koncertjére több tízezer embert várnak. A frontember megerősítette, hogy a debreceni zenekar augusztus 10-én a hang- és látványtechnika terén egyaránt nagyot akar dobni. Kifejtette, hogy a Sziget nagyszínpadának mérete és technikai felszereltsége eleve sokkal komolyabb, mint a magyar átlag, s ezt ki is szeretnék használni.

"A Sziget és a Tankcsapda története szorosan összekapcsolódik abból a szempontból, hogy talán az egyetlen olyan magyar zenekar vagyunk, amely egy év kivételével minden alkalommal fellépett a Sziget fesztiválon, méghozzá mindig a nagyszínpadon. 2004-ben egy sikertelen ejtőernyős ugrás miatt gerinctöréssel feküdtem a kórházban, emiatt nem lehetett akkor Tankcsapda-buli" - emlékezett Lukács László.

Elmondta, hogy lesz kivetítő és izgalmas színpadkép, ami egy ilyen fesztiválon természetes, magyar zenekartól viszont nem megszokott. Kitért arra, hogy a Szigeten igyekeznek eddigi pályafutásuk teljes spektrumát megmutatni, vagyis minden korszakukból játszanak dalokat. A Tankcsapda elsősorban hangos, zúzós, szókimondó szövegeiről ismert rockzenekar, de visszafogottabb, akusztikus hangszerelésű dalaik is megszólalnak hétfőn.

A Tankcsapda fellépése előtt a Sziget fesztiválon a Skafunderz, a Black Out és a Kowalsky meg a Vega melegít be; a születésnaposok 20.30-kor lépnek a nagyszínpadra. Az 1989-ben Debrecenben alakult zenekar alapító tagjai közül mára Lukács László maradt. Mellette a szólógitáros Molnár Levente (Cseresznye) és a dobos Fejes Tamás tagja az együttesnek. Legfontosabb lemezeik: A legjobb méreg (1992), Jönnek a férgek (1994), Az ember tervez (1995), Ha zajt akartok! (1999), Agyarország (2001), Élni vagy égni (2003).

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.