Döbbenetesen nagy a látványszínház kelléke!

Belógatták az óriásdarut a Szigetre!

Egy 72 tonnás óriásdaru érkezett ma a Hajógyári Szigetre, de miután egyik hídon sem tudott a nagy súlya miatt átjönni, a Duna felől lógatták be a Szigetre.

2009.08.07 14:30ma.hu

A világ talán legnagyobb, de mindenképpen legnehezebb színházi kelléke érkezett ma a Clark Adam daruhajón a Hajógyári Szigetre, hogy augusztus 12-17-között a világhírű katalán látványszínház, a La Fura dels Baus Szigetre álmodott előadásában vállaljon aktív szerepet.

A 72 tonnás daru, további 50 tonnányi ellensúllyal fixálva minden fesztiválnapon este 11-től, a látványszínház előadásán, egy 60 emberből álló „élő hálót” emel majd a magasba.

A "The Beat in the Dark" címet viselő előadásban a színpadi, cirkuszi, akrobatikus elemek és a zene egyenlő hangsúlyt kapnak. A helyspecifikus előadás alapjául szolgáló zenét is a budapesti helyszínhez kötődően választották ki.

Külön érdekesség nem csak a magyar közönség, de magyar művészek és önkéntesek bevonása is az előadásba.

A zárójelenetben 60 magyar önkéntest emelnek a magasba. A zenei kollázs főleg magyar zeneszerzők műveiből fog állni, illetve élő zenei betétekkel lesz kiegészítve, amit magyar zenészek és egy magyar énekesnő adnak elő.

És, ami fontos: az előadás minden este 11-től kezdődik, és az is köztudott, hogy 23 órától a fesztiválnapokon féláron lehet már bejönni a Szigetre.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.