A színésznő hőst játszik

Uma Thurman apáca szerepben árvákat ment

Ugandai iskolás lányokat mentő apácát alakít Girl Soldier című készülő filmjében Uma Thurman. A független produkció valóban megtörtént eseményt dolgoz fel - értesült a Variety online kiadása.

2009.07.22 06:35MTI

A Caspian Pictures Kathy Cook Stolen Angels (Ellopott angyalok)című regénye nyomán forgatja a filmdrámát. A könyv Ugandában játszódik 1996-ban, amikor fegyveres lázadók betörtek egy bentlakásos iskolába, ahonnan 140 kislányt raboltak el, hogy katonákká és szexrabszolgákká változtassák őket.

Caroline nővér, az iskola egyik tanára követte a lázadók nyomát a táborukig, és követelte a gyerekek szabadon engedését. 110 lány tért vissza az apácával, aki még évekig harcolt a szülőkkel, a kormány és az ENSZ segítségével, még a pápa közbenjárását is kérve, hogy a többi lány is kiszabaduljon a fogságból.

"Ez egy olyan film, amelyet meg kellett csinálni"
- mondta Thurman azt hangsúlyozva, hogy a nyugati média egyszerűen nem vesz tudomást róla, mennyire aktuális manapság is a katonáskodásra kényszerített gyerekek ügye.

A filmdrámát Will Raee, a Caspian Pictures társalapítója rendezi, aki Brian Bullockkal azért hozta létre a filmvállalatot, hogy érzékeny társadalmi kérdésekről gyártson filmeket széles közönség számára - írta a variety.com.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.