A felejthetetlen este újra és újra átélhetõ!

Miklósa Erikával és Dolhai Attilával! West Side Story - Megjelent CD-n!

A 2008. évi Budapesti Tavaszi Fesztiválon a Mûvészetek Palotájában csendült fel Bernstein világhírű és világsikerű musical-klasszikusa KERO rendezésében...ám hazánkban még nem jelent meg magyarul a West Side Story hanganyaga... Mostanáig!

2009.06.17 16:10ma.hu

A ma már kultmusicalnek számító, örök színpadi produkciót Leonard Bernstein, Arthur Laurents és Stephen Sondheim zseniális szerzõhármasának köszönheti a világ színházrajongó közönsége.

A darabot Európában 1958-ban mutatták be Londonban, a West Enden, Magyarországon 1969 óta játsszák. 2008-ban pedig egy egyedülálló szereposztásban láthatták a darabot a rajongók: elõször lépett együtt színpadra Miklósa Erika (Maria szerepében) és Dolhai Attila (Tonyként). További fõszereplõk: Száraz Tamás (Riff), Janza Kata (Anita).

Az örökérvényû musicalnek ez a CD-n is megjelent elõadása igazi kuriózum, hiszen eddig egyszeri alkalom volt, hogy a Művészetek Palotájában Miklósa Erika és Dolhai Attila fõszereplésével színpadra állt a darab.

Dolhai Attila, az Operettszínház musicalsztárja otthonosan mozog a szerepben, hiszen több alkalommal játszotta már Tony-t.

Fotó: zene.hu

Miklósa Erika operaénekesnõ, a világ legnépszerűbb Éj Királynõje pedig Mariaként hozott friss szellemiséget a darabba. Két fantasztikus művész, két eltérõ zenei világból: tökéletes összhangban - ez adja az elõadás különlegességét. Nagy felbontású kép letöltéséhez kattintson az alábbi képre!

- "Korábban sosem dolgoztam együtt Erikával, így nagy várakozással álltam a darabhoz. Õ, aki az egész világot bejárta, minden tekintetben egy csodálatos művész. Türelemmel és kedvességgel segített." - mondta Dolhai Attila.

- "Attilával soha elõtte nem dolgoztunk és nem is ismertük egymást. Annyit tudtam róla, hogy ismert musical énekes. Rettentõen izgultam az elsõ próba elõtt. Az elsõ találkozásnál feloldódott bennem a feszültség, hisz Attila egy nagyon természetes, kedves ember." - mesélte

Kulisszatitok a CD-vel kapcsolatosan, hogy az előadás hanganyagát a művészek tudta nélkül rögzítették.

- "Szerencsére nem tudtuk, hogy rögzítésre kerül az előadás. Épp elég nagy izgalmat jelentett, hogy csak egyszeri előadásra volt alkalom. Persze amikor tudomásomra jutott, örömmel töltött el, hiszen egy különleges hangulatú, varázslatos este volt. Valóban két különböző műfaj csodálatos találkozása." - magyarázta a művésznő.

Dolhai Attila is hasonlóan vélekedett:

- "Nagyon boldog vagyok, mert ez az első albumom, amin megjelenik egy élő előadás fantasztikus hangulata!"

A magyarországi bemutató 40. évfordulója alkalmából a Veszprémi Ünnepi Játékokon 2009. július 22-én ismét részesei lehetünk a csodának, hiszen újra színpadra áll a darab.

Bernstein művének örökérvényűségét KERO® drámai rendezése és Tihanyi Ákos látványos koreográfiája támasztja alá. Az Izzó Vízió csapata pedig egyedi vetítéssel, különböző látványelemekkel színesíti az előadást.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.