Szentivánéji álom musical Szegeden!

Janza Kata és Dolhai Attila izgalommal várja a premiert!

Shakespeare népszerű tündérmeséje elevenedik meg pénteken a Dóm téren. A Szentivánéji álom különleges feldolgozásban kerül színpadra idén a Szegedi Szabadtéri Játékok színpadán. A méltán népszerű vígjáték már sok rendezőt és színészt ihletett meg itthon és külföldön egyaránt, a fesztivál szervezői pedig ezúttal igazi kuriózummal készülnek a 2008-as évadra.

2008.07.23 12:03ma.hu

A Szegedi Szabadtéri Játékok a Budapesti Operettszínházzal együttműködve állítja színpadra a klasszikus prózai mű, a Szentivánéji álom musical változatát. 

A minden tekintetben egyedi produkció életre keltésében neves művészek működnek közre: a worldmusical Kerényi Miklós Gábor rendezésében, Szakcsi Lakatos Béla zenéjével és a két alkotó mellett Müller Péter Sziámi szövegeivel kerül bemutatásra. 

Shakespeare örökérvényű szerelmi vígjátéka így nemcsak látványában, hanem szövegében is megújul a Dóm tér színpadán, ráadásul a születőben lévő musical zenei világát jazz és népzenei dallamok és motívumok is fűszerezik majd. 

A Szentivánéji álom négy fiatal szerelmi viszontagságait, megpróbáltatásait mutatja be. A darabban a szerelmi zsongást és boldogságot, szökés, árulás, megcsalás, féltékenység, kiábrándulás és csalódás követi. A szerelmesek, bár saját akaratukon kívül, de szinte percről-percre váltogatják egymást és érzelmeiket. 

Kerényi Miklós Gábor kifejezetten a Szegedi Szabadtéri Színpad körülményeihez igazodva rendezte az első worldmusicalt, melynek szövegét Müller Péter Sziámi írta Szakcsi Lakatos Béla zenéjére. 

Nem csak az alkotók névsora lehet garancia a sikerre, a szereposztás sem mindennapi. A főszereplők a Budapesti Operettszínház jól ismert színészei. Oberont Szabó P. Szilveszter, Titániát Janza Kata, Zubolyt Bereczki Zoltán, Puchot Kerényi Miklós Máté, Lysandert Dolhai Attila alakítja.

Bemutató: Dóm tér, Szeged, 2008. július 25. 
További előadások: július 26., 27. augusztus 1., 2.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.