A MÁV Szimfonikus Zenekar Mesterbérletében lesz!

Miklósa Erika műfaji határok nélkül kalandozik!

A MÁV Szimfonikus Zenekar Mesterbérletében lép fel Miklósa Erika, a mai magyar operaénekes generáció egyik legkiemelkedőbb alakja, aki ezúttal művésztársaival a magyar, a mediterrán, a keleti és az amerikai dalok világába is elkalandozik, műfaji határok nélkül.

2009.04.07 18:45ma.hu

Mikósa Erika 2004 óta szerepel a New York-i Metropolitan operában, fellépett London, Párizs, Madrid és Berlin nagy operaházaiban. A Művészetek Palotájában 2006 óta minden év tavaszán megrendezett gála-koncertjein egy tűt nem lehetett leejteni, annyian voltak.
 
Ezeken a hangversenyeken minden alkalommal a MÁV Szimfonikus Zenekar játszott, hanglemezfelvételt is készítettek közösen. A régi barátság jegyében Miklósa Erika most a zenekar vendégeként lép pódiumra és több tekintetben is változtat az eddigi hangversenyek hagyományain.
 
Először is repertoárját kitágítja ,,könnyedebb" műfajok irányába, másrészt meghívott barátait fiatal, pályájuk kezdetén álló magyar énekesek közül választja ki. 

Más lesz a műsor is a korábban megszokott elegáns operagálákhoz képest: Miklósa Erika ezen az estén az operett és a musical világába is tesz egy kis kitérőt, angol és amerikai zene is megszólal, de az opera-rajongóknak sem lesz oka panaszra: Mozart, Rossini, Verdi, Puccini, Mascagni operáinak kedvelt részletei is felcsendülnek.
 
2009. április 7. 19:30 Művészetek Palotája - Bartók Béla Nemzeti Hangversenyterem- Másképp

Közreműködnek: MÁV Szimfonikus Zenekar, Miklósa Erika, Dolhai Attila, Nyári Zoltán, Szegedi Csaba

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.