A Dagály és Palatinus Strandfürdők adnak otthont

A strandok éjszakája Budapesten!

A hagyományteremtő decemberi Fürdők Éjszakája után itt a nyári szabadtéri folytatás: a Strandok Éjszakája. A két helyszín egyikén idő-, a másikon térbeli utazást tehetünk a vízparti mulatságok között.

2009.06.09 15:45ma.hu

A Dagályon (vagy Szabadság Strand és Gyógyfürdőben) a 60-as évek világát idéző rock'n'roll hangulatban zajlanak majd az események, az idén 90 éves Palatinus pedig a Duna közepén teremt riói karneváli pezsgést.

Az egymástól csupán pár száz méterre fekvő helyszínek és hangulatok között könnyűszerrel ingázhatunk, közös belépővel, az időjárástól függően akár vizes hajjal is, el-elcsípve itt is, ott is egy-egy programot. A DAGÁLY programja a Hungária együttes megalakulásáról szóló musical-film köré épül - rock'n'roll, hawaii ing, menő italok és persze Bambi minden mennyiségben.

A program este 8-kor KGST DJ-szettel indul, majd a Made in Hungária című film karaoke változata nézhető/énekelhető a medencéből és/vagy a partjáról. A filmet élő produkció is idézi: színre lép a Made in Hungária több csillaga is, mellettük a Novakultúr zenekar koncertje szolgáltat egyórás időutazást. Az est zárásaképp Bácsi-2-Bácsi DJ szettel Dévényi Tibor és B. Tóth László csavarja vissza a virtuális rádióhullámokat a strandos-táskarádiós időkre - Retro Bambi partival. Aki a déli félteke forró karneváli hangulatára vágyik, a PALATINUS-on útlevél nélkül ugorhatja át a néhány útba eső kontinenst. Este nyolckor a Margit híd szigeti bejárójától indul a karneváli felvonulás.

Brazil zenék, Takalaka koncert MC-kkel és énekesekkel, Capoeira show, batucada dobosok és sok-sok táncos. A Palán este 9-től hajnalig olyan brazil táncokat láthatnak és tanulhatnak az éjszakai fürdőzők, amelyekről még nem is hallottak - a Brazil Kulturális Központ és Tánciskola művészeti csoportjainak közreműködésével. Aznap indul el, napi 6 órában az ingyenes riksa járat a két szigeti bejárótól a Paláig.

A Strandok Éjszakáján is szolgálatban lesznek, és korlátozott számban, ingyen szállítják a vendégeket este 8-tól hajnalig. A két helyszínre a közös belépő 4000 Ft-ba kerül. Jegyek elővételben június 8-tól (hétfő) kaphatók minden olyan fővárosi fürdő és strand pénztárában, amely a Budapest Gyógyfürdői Zrt-hez tartozik (pl. Palatinus, Dagály, Széchenyi stb.)

A strandok éjszakája
Dagály és Palatinus Strandfürdők
2009. június 19.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.