Placido Domingo-t 30 percen át ünnepleték!

Tomboló siker Párizsban!

Placido Domingo a világhírű tenorista kedd este a párizsi Théâtre du Chatelet színpadán óriási sikert aratott Cyrano de Bergerac címszerepében. A közönség több mint 30 percen át tartó ünnepléssel jutalmazta az énekest.

2009.05.22 17:10ma.hu

Az előadás premierjén a lélegzetelállító díszletek és a lenyűgöző jelmezek csak fokozták az élményt. Domingo bebizonyította, hogy hangja, színészi kvalitásai mind a mai napig töretlenek. 

Aki olyan szerencsés volt, hogy láthatta élőben az énekest és átélhette a művészi varázst, ezt az estet biztosan nem felejti el. A fantasztikus est nem ért véget a Maestro számára a függöny legördültével és az ovációval, hiszen utána - kizárólagossággal -, elfogadva a Magyar Köztársaság Nagykövetségének meghívását, egy baráti koccintásra érkezett a Magyar Nagykövetségre. 

Nikicser Lászó nagykövet tokaji borral és pálinkával ajándékozta meg a Mestert. A Művész a tavalyi nagysikerű pécsi hangversenyekor ismerkedett meg ezekkel a hungarikumokkal és azóta is lelkes híve azoknak.
 
- ,,Azt már most megígérhetem, hogy Domingo-t a budapesti fellépésekor Mátyás király borával fogom várni."- nyilatkozta Joó Géza az Operalia sajtófőnöke. 

A fogadáson Placido Domingo elmondta, már várja, hogy az Operalia című énekverseny megkezdődjön Pécsett - mint az "Európa kulturális fővárosa" rendezvények egyik kiemelt projektje - és , hogy utána Budapesten, augusztus elsején, az Operaházban lépjen fel. 

Európa egyik legszebb Operaházában kivételesen nem hangjával fogja elbűvölni a rajongóit, hanem karmesterként láthatjuk majd.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.