Lépten-nyomon érdekes programokba botlunk!

Pécs négy napig az irodalom fellegvára lesz!

Kezdődik a Pécsi Irodalmi Fesztivál, amelynek keretében május 12-15. között a városban megfordul a hazai irodalmi élet színe-java. A Pécs2010 EKF program felvezető évének eseménye új kezdeményezés.

2009.05.13 12:10ma.hu

A fesztivál első napján 10 órától 16.30-ig a sétatéri Kioszk-terasz biztosít helyszínt az Árnyékszínház és a Vörös Hold Színház akciójának, este pedig a Művészetek és Irodalom Házában lesz Kőrösi Zoltán kiállításának megnyitója és könyvbemutatója. 

Május 12-én Pécsre látogat Konrád György, akinek felolvasó estjét kötetlen beszélgetés és zenei betétek kísérik; az eseményen részt vesz Szalay Tamás, a Pécs2010 Menedzsmentközpont kulturális igazgatója is, aki az Európa Kulturális Fővárosa-programban rejlő léptékváltást elemzi. 

A sétatéri Kioszk-teraszon május 13-án a Fiatal szerzők pódiumán Szvoren Edina és Dunajcsik Mátyás olvas fel műveiből; 18.30-kor a Művészetek és Irodalmi Házában pedig Csaplár Vilmos Hitler lánya című regényéről Mészáros Sándor, a kötet szerkesztője és Ágoston Zoltán kritikus beszélget a szerzővel. 

Május 14-én 10 órától szintén a Művészetek és Irodalom Házában Review within review címmel kétnapos nemzetközi irodalmi találkozó kezdődik, amely a Jelenkor Alapítvány szakmai programja. 

A mozgalmas négy nap során Pécsre látogat a hazai kortárs irodalom színe-java: Darvasi László, Grecsó Krisztián, Háy János, valamint Esterházy Péter.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.