Penelope Cruz és Javier Bardem is ott van már

Világsztárokkal készül forgatni Emir Kusturica

Igazi nemzetközi sztárparádé lesz Emir Kusturica új filmje, amelynek forgatását év végén akarja elkezdeni a világhírű rendező. A legendás mexikói forradalmárról, Pancho Villáról szóló alkotásban már biztos, hogy játszik a spanyol Penelope Cruz és Javier Bardem, valamint a mexikói Salma Hayek.

2009.04.30 15:31MTI

A Nemdohányzó zenekar nevű rockegyüttesével jelenleg Oroszországban turnézó rendező május közepén Puerto Ricóba készül, ahol Johnny Depp-pel találkozik, hogy tárgyaljon vele részvételéről az egyelőre a Pancho Villa barátai és a hat ujjú asszony munkacímet viselő filmben. Valószínűleg nem lesz nehéz rábeszélnie az amerikai sztárt az együttműködésre, amely 1993-ban már mindkettőjüknek általános - a kritikusok és a közönség részéről is megnyilvánuló - sikert hozott.

Az Arizonai álmodozók című film Ezüst Medve-díjat kapott Berlinben, Johnny Depp pedig később azt mondta: "Emir nem tipikus rendező. Ő valami egészen más, éteri jelenség. A vele végzett munka együttműködés a szó legigazibb értelmében. Érte akár az Eiffel-toronyról is leugranék."

A tervezett film forgatókönyvén Emir Kusturica régi alkotótársa, Gordan Mihic dolgozik James Carlos Blake amerikai író 1996-ban megjelent, Pancho Villa barátai című regénye alapján.

"A késztetés, hogy megcsináljam ezt a filmet, a belsőmből fakad" - nyilatkozta a Blic című belgrádi újságnak a rendező, akit közben már egy másik terv is foglalkoztat: 2011-re be akarja fejezni az Ivo Andric Nobel-díjas regénye, a Híd a Drinán alapján készülő operafilmjét.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.