Számos program a Pannónia Fesztiválon!

Tankcsapda, wakeskate és eredeti Hobo Blues Band!

Tankcsapda, wakeskate és eredeti Hobo Blues Band a Pannónia Fesztiválon Csocsóvárossal, wakeboard pályával, BMX- és triál bemutatókkal is várják a Pannónia Fesztivál szervezői a bulizókat Várpalota mellé, a Cseri-parkerdőbe május 28. és 31. között.

2009.04.14 17:40ma.hu

A sportolási, és egyéb szórakozási lehetőségek mellett természetesen a zenéé a főszerep: a 4 színpadon mintegy 50 zenekar lép fel. Itt kezdi nyári, jubileumi turnéját a Tankcsapda, és a fesztivál kedvéért 24 év után összeáll a Hobo Blues Band. 

Aki a 3 napos, 2.100 forintos, illetve a 4 napos, 2.600 forintos bérletre pályázik, igyekeznie kell, mert a belépők fele már elfogyott. Mozgássérülteknek a látogatás ingyenes. A Pannónia Fesztivál szervezői kedvéért összeálló, és kizárólag itt zenélő, eredeti felállású Hobo Blues Band atyja a következőket üzeni rajongóinak: 

- " Tisztelt Hölgyeim és Uraim! Gengszterek és Szende Szüzek! Csavargók és Otthonülő Tévérabok! Van szerencsém bejelenteni Önöknek, hogy a mindenre elszánt ripacsokból és veterán banditákból álló Hobo Blues Band, túlélve 30 gyönyörűséges és nehéz évet, leghírhedtebb felállásában - Póka Egon, Tátrai Tibor, Solti János és Hobo - fellép a Pannónia Fesztiválon, hogy előadja művészetét, ami állítólag volt neki. Ehhez örökös vendégként magával cipeli Deák Bill Gyulát, aki néhány méter kőkemény szárazkolbász által zsarolva engedett a felkérésnek. 

Az előadásban meglepetésként és engedve az új idők szavának Madonna és Pet Shop Boys számokat is előadunk. Politikusok, kereskedők és ügyvédek kitiltva! APEH ellenőröknek VIP sátor és topless lányok! Barátaim, Társaim és Kollégáim nevében szeretettel várom Önöket!
"– nyilatkozta Hobo. 

A Pannónia Fesztivál másik nagy dobása, hogy itt kezdi nyári fesztiválturnéját az idén 20 éves Tankcsapda.

- " Azért is lesz érdekes ez a buli számunkra, mert a Tankcsapda eddig csak egyetlen egyszer, néhány évvel ezelőtt lépett fel Várpalotán, méghozzá egy pici klubban ." – árulta el Lukács László, a Tankcsapda frontembere. 

- " Pluszban izgalmas lesz amiatt is, hogy a várpalotai fellépés előtt kicsi, zárt helyszíneken játszunk, így ideje lesz végre kilépnünk a szabadtérre. Ha nem is egy best of programot játszunk, de - a tavaszi klubturnéval ellentétben, amin csak az első négy lemezről adunk elő dalokat – hagyományos koncertet adunk, az utóbbi albumok nótáit is felvonultatva. Ebben az időszakban rakjuk össze az augusztus végén – szeptember elején megjelenő lemezt, ezért a nyár folyamán 1-1 új dalt is színpadra viszünk. "

A fesztiválon négy színpad lesz. Fellép többek közt a Quimby, Péterfy Bori, a 30Y, a Neo, a Magashegyi Underground, a Vad Fruttik, a Pannonia Allstars Ska Orchestra, a Kaukázus, a Belga, az Irie Maffia, a Pál Utcai Fiúk, a Road, a Depresszió, az Auróra, az Edda és az Anti Fitness Club. A Pannónia Fesztivál területén a zenei programokon kívül rengeteg más szórakozási lehetőség áll rendelkezésre. 

Ezek nagy részének a hatalmas helyen elterülő sportsziget ad majd otthont, ahol temérdek sport és játéklehetőség várja majd a kalandvágyókat.

Természetesen a vizifoci, strandröplapda, és a tollaslabda pályák sem maradhatnak ki, illetve egy ping pong és csocsóváros is kialakításra kerül. Az extrémsportok rajongói kipróbálhatják a monociklit, azaz egykerekű kerékpárt, megleshetik a BMX- és triál bemutatókat, sőt, bárki tekerhet is a sáncokkal, ugratókkal felvértezett pályán. Igazi ritkaság pedig a wakeboard pálya lesz, amihez két 5 méter széles és 30 méter hosszú medencét építenek fel a szervezők. 

Itt a kötött pályás wakeboardozást illetve a magyar fejlesztesű wakeskatelest lehet majd kipróbálni. A wakeskate a wakeboard és a gördeszkázás kereszteződéséből jött létre, azaz deszkás cipőben történik a vizen siklás egy érdes felületű deszkán. Ráadásul maga a sportág kifejlesztője várja majd a helyszínen az érdeklődőket, és persze látványos bemutatókat is tart majd.
 
A sportok iránt kevésbé rajongó fesztiválozók is rengeteg program és látnivaló közül szemezgethetnek, lesz például mozisátor, ahol főleg magyar játékfilmeket, dokumentum illetve rövidfilmeket vetítenek majd. A kultúrára vágyók megvásárolhatják a városlátogatói jegyet, ami mindössze 500 Ft-ba kerül, és Várpalota összes múzeumát, kiállítótermét és a Thury-várat is megtekinthetik vele. A fesztiválra visszaérkezéskor ráadásul egy korsó sörre is vendégül látják őket a szervezők. Várpalota és a Cseri-parkerdő között 100 forintos jeggyel közlekedhetnek a fesztivál külön buszjáratával. 

Aki biciklivel jön a fesztiválra, a 112 hektáros Cseri-parkerdőben túrakerékpározhat, ha meg letenné a bringát, a több száz férőhelyes bicikli- és motortárolóban megteheti. A negyedik nap végén pedig marad idő a fesztiválozóknak a regenerálódására is, hiszen ugyan hétfő hajnalban véget érnek a programok, de a Cseri-parkerdő területét nem kell rögtön elhagyniuk a látogatóknak, keddig józanodhatnak még a helyszínen.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.