A Basement Jaxx is alaposan felpakol!

A Faithless is fellép a tizedik Hegyalja Fesztiválon!

Gitárhúrból vagy bakelitből kell-e több a tízéves Hegyalja fesztiválra? A zenei felhozatalt tekintve nehéz kérdés, de az biztos, hogy a Faithless, Roni Size és a Basement Jaxx is alaposan felpakol a tokaji kiruccanásra.

2009.04.09 19:30ma.hu

Kétségtelenül az egyik legnagyobb bulit a Faithless csapja majd. A '90-es évek közepe óta jelenlétük meghatározó a pompásan táncolható elektronikus zenék terén. Sikerük nem véletlen, 1996-os első albumuk óta gyártják a toplistás slágereket, közben számos zenéjüket remixelték az underground világ nevesebb művészei is. 

A Transglobal Underground sem arról híres, hogy hagyná egy helyben állni rajongóit. A TGU stílusát nem egyszerű meghatározni, alapvetően az elektronikus alapokkal felturbózott tradicionális arab, klasszikus indiai, polinéz, ázsiai és afrikai ritmusok jellemzők rájuk. 

Nekik köszönhető az ethno-techno fellendülése, továbbá ők fedezték fel Natacha Atlas énekesnőt is. A Hegyaljára pörgést nem csak ők hoznak, de a Basement Jaxx is. Koncertjük már előre és megcáfolhatatlanul az egyik legmozgékonyabb napja lesz a fesztiválnak. 

Felix Buxton és Simon Ratcliffe duója, számos saját szerzeménnyel, remixszel, illetve mix összeállítással bizonyította, hogy mesterek a közönség "elbűvölésében": a house-funk keverék magas fordulatszáma kortól függetlenül táncoltat meg mindenkit. Hogy Roni Sizehoz alacsonyabb vagy magasabb pulzusszám dukál-e, azt mindenki eldöntheti maga, de ő az, akit minden tört ütem kedvelő ismer és tisztel, hiszen meghatározó alakja a drum and bass történetének. 

2009 minden bizonnyal ismét sűrű év lesz Roni Size számára, hiszen idén jelenik meg az új Reprazent album, amelyből a Hegyalja Fesztiválon elsőként kaphatunk ízelítőt

A hazai kedvencek közül nemcsak a játékosan komoly, komolyan játékos Quimby zenekar mutatja meg magát a tízéves fesztiválon, de Lovasi András is ott lesz minden jelentős formációjával. Akinek pedig ez nem lesz elég, azt a 30Y is a Hegyalján várja. Idén a Pannonia Allstars Ska Orchestra tagjai is úgy gondolták, hogy van rájuk igény a Hegyalján.
 
Az "Új albumotokon hány szám van?" klasszikus újságírói kérdést pedig a Belga együttes válaszolja majd meg a Hegyalján - de természetesen csak azután, hogy közönségüket kellő színvonalon szórakoztatták. 

Kowalsky meg a Vega is ott lesznek a fesztiválon, ahogy Péterfy Bori és szerelmes bandája is - mindazok örömére, akiknek a melódia mellett a szöveg is fontos. De Barabás Lőrinc is érkezik.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.