A tárlat a festő harmincnégy képét vonultatja fel!

Egyedi kiálítás! Munkácsy-kiállítás Győrött!

Szombattól látható a nagyközönség számára a Munkácsy-képek Amerikából című, Pákh Imre műgyűjtő kollekciójából válogatott vándorkiállítás Győrött, a Vastuskós Házban.

2009.04.06 18:40MTI

A tárlat a festőóriás harmincnégy képét vonultatja fel, áttekintést nyújtva az egész Munkácsy-életműről - hangoztatta a pénteki megnyitón Boros Judit művészettörténész. A szakember a győri tárlat sajátosságának nevezte, hogy felvonultatja a Munkácsy-relikviákat, a művész személyes tárgyait, köztük sétapálcáját, köpenyét, ecsetjeit.
 
A relikviák a Békés megyei Munkácsy Mihály Múzeum gyűjteményéből valók. A gazdag anyagot a művész életútját, alkotói módszerét bemutató fotók egészítik ki. 

Szemenkár Mátyás
, a magyarországi Munkácsy-kiállítások főszervezője a megnyitón bejelentette: Győrött lesz a gyűjtemény legújabb darabjának premierje április második felében. Egyelőre titok fedi a kép címét és témáját, annyit lehet tudni csupán, hogy restaurálásán már dolgoznak a szakemberek. 

A tárlat július 5-ig naponta 10 és 18 óra között látogatható. Hétfőnként csak csoportokat fogadnak előzetes bejelentkezés alapján. A csoportokat a hét többi napján is várják, azonban a múzeum munkatársai javasolják, hogy érkezésüket és tárlatvezetési igényüket előre jelezzék.
 
Előzetes jegyrendelésre az egyéni látogatók számára is van lehetőség. A kiállítás ünnepnapokon - húsvét vasárnap és húsvét hétfőn, május 1-jén és Pünkösdkor (május 31.-június 1.) is nyitva áll a művészetszerető közönség előtt.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.