Kiállításmegnyitók a Stúdió Galériában

Minden napra egy tárlat - Indul a 2008-as Gallery By Night

November 1 - 11. között minden este 8 órakor megnyitón vehetnek részt az érdeklődők a Stúdió Galériában és társalgóban, a Gallery by Night 2008 keretében.

2008.10.29 20:45ma.hu

November 1 és 11. között minden este 8 órakor megnyitó lesz a Stúdió Galériában (1077 Budapest, Rottenbiller u. 35) és a Stúdió társalgójában.

1991 óta a Stúdió Galéria és a Fiatal Képzőművészek Stúdiója évente egyszer, megrendezi a Gallery by Night című kiállítás-sorozatot.

11 napon keresztül éjszaka tart nyitva este 8 órától a Stúdió Galéria, és naponta más-más kortárs képzőművész, illetve művészeti csoport arra az egy alkalomra tervezett munkájával találkozhat a közönség.

Az évek során számtalan alkotó került ezen sorozat keretén belül egymással munkakapcsolatba, s együttműködésük eredményeként valósultak meg az éjszakai kiállítások.

A Gallery by Night által a művészetben is nélkülözhetetlen eszmecsere aktuális formáival kísérletezhetnek a művészek, és velük együtt a közönség is, aminek a jelenléte ezeken az estéken felfokozott módon egyedi és megismételhetetlen.

A Gallery by Night 2008 három intézmény - a prágai Centre for Contemporary Art FUTURA, a kassai Make-up Collective és a Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesület - együttműködésében valósul meg.

Miként már korábban is volt példa arra, hogy a Gallery by Night nemzetközi kooperáció eredménye. A Fiatal Képzőművészek Stúdiója egyesület két partnere ajánlott művészeket az egyestés kiállításokra, a Centre for Contemporary Art FUTURA hét - cseh, szlovák, olasz és francia művészt (mindannyian Prágában élnek), a Make-up Collective három szlovák művészt és egy művészeti csoportot.

A Gallery by Night-nak azonban nem csak külföldi résztvevői vannak, hiszen az esték során velük párban magyar művészek is kiállítanak az eseménysorozaton.

A közép-kelet európai szcéna fiatal művészei bár egy kulturális közegben mozognak, mégsem állítanak ki sokszor együtt. A Fiatal Képzőművészek Stúdiója Egyesület célja, hogy magyar, cseh és szlovák alkotók kerüljenek munkakapcsolatba.

A kiállítás-sorozat hangsúlya a kooperáción és dialógus kezdeményezésén van: közös művek, installációk és szituációk megteremtésén.

A távlati cél pedig az, hogy ennek az események is köszönhetően hosszú távú együttműködés alakulhasson ki a három egymással határos ország kortárs képzőművészeti intézményei között.

A tárlatokat megnyitja: Fenyvesi Áron.

November 1 - Tomá± Dµadoň (SK) - Csákány István (HU)
November 2 - Jiří Thýn (CZ) - Fodor János (HU)
November 3 - Kassa Boys (Radovan Čerevka, Tomá± Makara, Peter Vrábe?) (SK) - Mécs Miklós (HU)

November 4 - Eva Ko?átková (CZ) - Szörényi Beatrix (HU)
November 5 - Jaroslav Ky±a (SK) - Halász Péter (HU)
November 6 - Mark Ther (CZ), Dominik Lang (CZ)
November 7 - Svetlana Fialová (SK) - Fischer Judit (HU)
November 8 - Eugenio Percossi (I) - Keserue Zsolt (HU)
November 9 - Boris Sirka (SK) - Borsos-Lőrinc Lilla (HU)
November 10 - Amande In (F) - Huszár Andrea (HU)
November 11 - Ivan Svoboda (CZ) - Rácz Márta (HU)

Szervező: Vécsei Júlia.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.