Március 16-ig ingyen a Milicista halála is!

Tízezer látogató a Capa-tárlaton a Nemzeti Múzeumban

Kevesebb mint egy hét alatt több mint tízezren látták Robert Capa magyar származású fotóművész alkotásait a Magyar Nemzeti Múzeum Kupolatermében - közölte az intézmény szerdán az MTI-vel.

2009.03.11 17:15MTI

A felnőtt látogatók mellett a fővárosból és vidékről is számos diákcsoport kereste fel a múlt hét péntek óta látogatható kiállítást, amely a fiatalabb korosztály számára is értékes mondanivalót közvetít egy olyan ember munkásságán keresztül, aki nem csupán szemlélője, hanem részese volt a történelem eseményeinek - mutatott rá Lovas Judit, a múzeum közművelődési főosztályának munkatársa.

A Magyar Nemzeti Múzeum kiállításán, amely március 16-ig ingyenesen látogatható, mintegy ötven fotó képviseli a teljes, 1010 felvételből álló gyűjteményt, amelyet a kormány 300 millió forintos támogatásával vásárolt meg nemrégiben az intézmény a Capa hagyatékát gondozó New York-i International Center of Photography-tól (ICP).

A válogatás a fotográfus egyrészt legfontosabb, legismertebb képeit - A milicista halála, D-Day, Trockij-sorozat - mutatja be, másrészt néhány kevésbé ismert, izgalmas fotográfiáját vonultatja fel.

A tárlat a Ludwig Múzeumban július 2-án nyíló nagy kiállítás előzetese.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.