Négy népszerű darabjuk jubileumát ünneplik!

Az eseménydús márciust mozgalmas április követi a Vígszínházban!

Míg az elmúlt hónapban három új bemutató, az Augusztus Oklahomában, a TI.ESZ.I. avagy egy háromnapos vízihulla csodálatos élete és a Chioggiai csetepaté sikere után is örülhet a Vígszínház, áprilisban négy, már régóta népszerű darabunk jubileumát ünneplik.

2009.04.02 18:50ma.hu

A Dzsungel könyve 775. alkalommal látható a Pesti Színház színpadán április 2-án, csütörtökön. Az Akelát játszó Borbiczki Ferenc és a Kát alakító Méhes László eddig egyetlen előadásról sem hiányzott, de a Bagirát megformáló Kútvölgyi Erzsébetet és a Balu bőrébe bújó Reviczky Gábort is csak rövid betegségük idején helyettesítették. Ők tehát az 1996-os bemutató óta több mint négyszázezer nézőt szórakoztattak már a farkasok közt nevelkedett kis Maugli történetével. 

A Dés László, Geszti Péter és Békés Pál dallamaira komponált Kipling-mesét Hegedűs D. Géza rendezte. A kellékest ugyan még csak tavaly szeptemberben állította színpadra Ilan Eldad a Pesti Színházban, a darabot április 10-én máris 50. alkalommal láthatja a közönség. 

A nagysikerű, egyszemélyes előadásban Kern András formálja meg az örök háttéremberből hirtelen főszereplővé avanzsált hajdani segédszínészt, Eberhard Streul nyomán Parti Nagy Lajos szövegére.

Eszenyi Enikő, Kamarás Iván és Kern András április 11-én 125. alkalommal kalauzolja a nézőket a boldog békeidőkbe. Eisemann híres operettje, az Egy csók és más semmi sikere – a Dzsungel könyvéhez hasonlóan – szintén Hegedűs D. Géza rendezői munkáját dicséri. 

A Házi Színpadon az alternatív színjátszásra fogékonyak is találnak kedvükre való produkciót. Láng Annamária és a Krétakör előadása, a Made in China április 9-én és 28-án látható. Nyíri Pál kortárs operába oltott monodrámája egy kínai nő szemén át mutatja meg Magyarországot, egy elszánt nő sorsát a férfiak világában. 

A következő VÍGDUMÁ-t április 18-án, szombaton délután ½ 5 és 6 óra között tartjuk a Vígszínház Házi Színpadán. Kötetlen beszélgetés a Chioggiai csetepaté alkotóival és az előadás szereplőivel. Május 1-jét már feltétlenül írjátok be naptárotokba! Különleges napra készülünk, mert ekkor ünnepeljük a Vígszínház 113. születésnapját

Eszenyi Enikő, ahogy ígérte ismerteti jövő évadi terveinket és bemutatóinkat. Egy kedves adományozótól kapott Varsányi Irénről készült festmény előtt adjuk át a róla elnevezett gyűrűt , annak a fiatal tehetséges színésznőnek, akit a társulat arra érdemesnek tart. 

Ugyanakkor ez az este sem múlhat el ünneplés nélkül – 700. alkalommal játsszuk A padlást. Presser Gábor és Sztevanovity Dusán darabját immár 21 éve játsszuk „Ég és Föld között” változatlan sikerrel.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.