Igazán csajos nótákat dolgoznak fel!

Galambos Dorina zenekara a Mrs. Columbo a Café Miróban!

A zenekar 2008 júniusában alakult a Sex and the City mozifilm körül kialakult kultikus feminim hangulat folyományaként. Már régóta létezett egy jazz trio, melyben Idrányi Ildikó, Miseta Szandra és Hudák Zsófi voltak az alapító tagok.

2009.03.13 17:00ma.hu

A zenekar 2008 júniusában alakult a -Sex and the City- mozifilm körül kialakult kultikus feminim hangulat folyományaként, mikor is a Choco klubban olyan partit szerveztek, ahova este 11 óráig nem léphettek be férfiak.
 
Egy különleges alkalomra Galambos Dorina énekesnőt hívták frontembernek. A buli zenei koncepciója az volt, hogy igazán "csajos" nótákat dolgoznak fel a művésznők klasszikus jazz stílusban. 

A koncert olyan jól sikerült, hogy a hölgyek úgy döntöttek, együtt tartják a csapatot és megpróbálnak más helyekre is eljutni az új formációval. Ekkor Galambos Dorina előállt - az általa már régóta dédelgetett - új jazz zenekarnak szánt névvel: Mrs.Columbo. 

A név telitalálat volt, visszafogott feminizmusával a célt is kijelölte. Mivel Mrs Columbo-t soha senki sem látthatta a titokzatos és egyben tökéletes nő rejtélyét feszegeti. Vajon létezik e ez a tökéletes nő, s ha igen vajon, milyen tulajdonságokkal rendelkezhet igazából, és hol akadhatunk rá. Bár a zenekar tagjai egyenként is megállnák a helyüket Mrs.Columbo szerepében, együtt biztosan megalkotnák a tökéletes nőt. 

A legendás krimisorozat epizódjaiban valójában nem szereplő dramaturgiai legenda végre életre kel. A zenekar játékmódja a 60-as évek populáris jazz -mára már- retro érzését idézi meg. Mindezt könnyed eleganciával fűszerezi meg a dalválasztás. 

Tina Turner, Madonna és Cindy Lauper 80-as évekbeli slágereitől néhol Eta James-ig és Ella Fitzgerald-ig visszatekintve a zenekar repertoárja nagyon széles spektrumon mozog. 

Budapest, Café Miró Grande 
Mrs.Columbo koncert 
2009. március 14., szombat, 20:00

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.