The Funk Survivors koncert!

Pély Barna Valentin napon ad koncertet az AKKU-ban!

A zenekart 2008 áprilisában alakították meg a fiúk.Bár több formációban közreműködnek,és így négyen játszottak is együtt az elmúlt évtizedben,mégis egy új zenekar születésének lehetünk tanúi.

2009.02.06 17:00ma.hu

A banda virtuális újjászületése egy eddig még nem hallott zenei stílusötvözetben manifesztálódott. A zenekar repertoárja saját számokból,és klasszikus soul,funky és blues előadók szerzeményeiből áll. 

A frontember, Pély Barna,R’n B gyökereken alapuló, a 60-as 70-es évek effektjeit használó solo gitár játéka,és energikus éneklésének old school soul és funk jegyei lapvetően rajta hagyják bélyegüket a zenekar hangzásán. 

A mára már „retro-modern“ megszólalást nagyon stílusosan egészíti ki a billentyűs, Romhányi Áron ,klasszikus fender zongorajátékával,és a 70-es 80-as évekből „kölcsön vett“ szintetizátor hangjaival és frázisaival.
 
A ritmusszekció nagyon pontos és lehengerlően energikus grooveokkal támasztja alá a zenekart sokszor új dinamikai határokat feszegetve. A dobos,Vadász Péter,és a basszusgitáros ,Mits Gergely együtt játéka nagyon egyedülálló a ritmusszekciók között .

Egyéni virtuózitásuk,és stílusérzékük pedig egy újszerű,friss ,energikus irányba mozdítja el a zenekar „retro-modern“ funky alaphangzását.
 
A zenekar mottója talán lehetne egyik daluk bemondása is: „We’re gonna funk the world tonight!. 

Tagok:
 
Dob: Vadász Péter 
Basszusgitár: Mits Gergely 
Billentyűs hagszerek,rap és vokál:Romhányi Áron 
Ének és gitár: Pély Barna

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.