Raymond Chandler: Elkéstél, Terry!

Izgalmas bűnügyi történet az egri színházban!

Raymond Chandler: Elkéstél, Terry! című bűnügyi történetét mutatta be 2009. január 23-án a Gárdonyi Géza Színház. A krimit Zsótér Sándor rendezte, az előadás főszereplője Ötvös András és Kaszás Gergő.

2009.01.26 14:50ma.hu

Zsótér Sándor, rendező szerint az Elkéstél, Terry! egy barátság története. Terry Lennoxot és Philip Marlowe-t a kimondatlan dolgok kötik össze. Marlowe képtelen belenyugodni abba, hogy barátja eltűnik, öngyilkos lett, gyilkossággal vádolják, sőt egy búcsúlevélben el is ismeri a brutális gyilkosságot. Kopóként próbálja kinyomozni, mi történt.
 
Izgalmas a 40-50-es évek divatját, változatos képi világát hidegen és szentimentálisan megmutatni. A Kossuth-díjas rendező először dolgozik forgó színpaddal. -„A sokféle helyszínt így próbáljuk majd megmutatni. Mint egy élő képregényt".
 
Az Elkéstél, Terry! egy kapatos hajnalon kezdődik. Philip Marlowe magatehetetlen részeget ment ki a rendőrök karmaiból. Az öntudatlan állapotában is tökéletes modorú idegen egyre jobban belopja magát a detektív szívébe – és egyre zavarosabb kalandokba sodorja. Halott és élő feleségek, egy zseniális, súlyosan alkoholista író és feltétlenül befejezendő tizenharmadik könyve kuszálják tovább többek között a szálakat, amelyeket a szerző végül rendre kibogoz. 

Chandler összes regénye filmvászonra került, a legismertebb A hosszú álom (1946), Humphrey Bogart főszereplésével. Az Elkéstél, Terry!-ből Hosszú búcsú címen Robert Altmann forgatott filmet.

Raymond Chandler Elkéstél, Terry! 
Bűnügyi történet 

Terry Lennox: Kaszás Gergő 
Philip Marlowe: Ötvös András 
Sylvia Lennox: Bozó Andrea 
Green őrmester: Balogh András 
Dayton nyomozó: Kelemen Csaba 
Gregorius kapitány: Blaskó Balázs
 Sewell Endicott: Várhelyi Dénes 
Grenz: Rácz János Lonnie 
Morgan, újságíró: Lisztóczki Péter 
Mendy Menendez: Bányai Miklós 
Howard Spencer: Görög László 
Eileen Wade: Mészáros Sára 
Earl: Bányai Miklós 
Dr.Verringer: Vajda Milán 
Roger Wade: Schruff Milán 
Linda Loring: Járó Zsuzsa 
Candy: Bányai Miklós 
Dr. Edward Loring: Vókó János 
Harlam Potter: Safranek Károly 
Bernie Ohls: Mészáros Máté 
Hernandez kapitány: Fekete Györgyi
 
Rendező: Zsótér Sándor 
Bemutató: 2009.01.23. 

Forrás: Gárdonyi Gáza Színház

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.