Új tagokkal is bővül a színház társulata!

Új bemutatók az egri színházban!

A nagyszínpadon hat felnőtt darab és két gyerekeknek szóló előadás, a stúdiószínpadon pedig három új bemutató várja a közönséget az ősszel kezdődő évadban az egri Gárdonyi Géza Színházban. Újdonság, hogy a felnőtt bérlet hat előadásra bővült - közölte Csizmadia Tibor, az intézmény igazgatója.

2008.08.25 17:30MTI

Új tagokkal is bővül a színház társulata: a 2008/2009-es évadban Zsótér Sándor rendező, valamint Szabó Emília és Ötvös András színészek munkájára is számít az intézmény igazgatósága. 

Szeptemberben William Shakespeare regényes színműve, A velencei kalmár debütál a stúdiószínpadon, míg októberben három darabot mutatnak be a nagyszínházban. A felnőtt nézőknek szól Mihail Bulgakov komédiája Iván, a rettentő. 

A színház-, zene- és táncszerető gyerekek ízlését elégíti ki Presser Gábor és Sztevanovity Dusán szerzeménye, A padlás című mesemusical, amelyet az idei évadra felújítottak. Az Alíz! című darabot Dömötör András rendezi; a Lewis Caroll Alice Csodaországban című könyve alapján írt színmű a maga teljességében és összetettségében kívánja bemutatni a történetet. 

Novemberben egy ősbemutatóra várja a közönséget az egri színház: Márton László történelmi játéka, drámatrilógiájának második része, Az állhatatlan először kerül színpadra. A történetben Báthory Zsigmond erdélyi fejedelem a török ellen küzd a székelyek segítségével, mivel a várva várt nyugati támogatásra hiába vár. Decemberben egy karácsonyi klasszikussal örvendezteti meg a gyerekeket a Gárdonyi Géza Színház: Csajkovszkij Diótörőjével. 

Az ismert krimiíró, Raymond Chandler bűnügyi története is színpadra kerül januárban: az Elkéstél, Terry! című darabban Philip Marlowe nyomozó keveredik különös és szövevényes kalandokba. 

Februárban Visky András Alkoholisták című zenés "performja" várja az érdeklődőket a stúdiószínpadon, márciusban Michael Frayn Vad méz című vígjátékára készülhet a közönség. Áprilisban a Chicago című musical jól ismert dalai csendülnek fel, valamint a Bifidus essensis, avagy tűsarkon a téboly című "mozgás! színház" színesíti a színház repertoárját.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.