Több mint 25 ezer látogató volt!

Sikerrel zárult a Gyulai Várszínház 45. évadja!

Több mint 25 ezer érdeklődő látogatott el a Gyulai Várszínház előadásaira és különböző programjaira az idei, immár 45. évadban.

2008.08.08 16:45MTI
Részlet az egyik előadásból!

Gedeon József, a Gyulai Várszínház igazgatója elmondta: a színházi szakemberekből, művészekből és a támogatók képviselőiből álló Művészeti Tanácsadó Testület értékelése szerint sikeresen zárult a június 28-án kezdődött, és több mint egy hónapig tartó rendezvénysorozat. 

Az idei szezonban a várszínház 53 rendezvénnyel mutatkozott be az érdeklődőknek, ami azt jelenti, hogy a várban és környékén gyakorlatilag minden napra jutott egy-egy bemutató. A direktor kiemelte a negyedik alkalommal megrendezett Shakespeare Fesztivált, amely immár nemzetközi hírűvé lépett elő, hiszen a színházi szakma élvonala mutatkozott be Gyulán. 

Ráadásul több olyan vendéggel is találkozott, aki kifejezetten e fesztivál miatt utazott Gyulára például Dél-Koreából, Kanadából és Japánból - tette hozzá. Az igazgató hangsúlyozta, hogy kirobbanó sikert aratott például a londoni Shakespeare's Globe Theatre társulata (Rómeó és Júlia), de hasonlóan kiemelkedő produkciónak nevezte a litván Meno Fortas Színház Macbeth-előadását is. Különleges élményben részesülhettek azok a nézők is, akik láthatták a Japánból érkezett művet, a Téli regét. 

Gedeon József a magas színvonalú munkák között említette Gyula város szülötte, Erkel Ferenc Bánk bánjának előadását is, amely a debreceni Csokonai Színházzal közös produkcióban került színre Vidnyánszky Attila rendezésében. 

A direktor a pénzügyi kérdésekről szólva hozzátette: az idén csaknem 11 ezer látogató váltott jegyet a darabokra, és a jegyár-bevétel mintegy 20 százalékkal növekedett.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.