Autentikus, tradicionális ír sztepp!

Tíz fiatal ír sztepp táncos- Con-Fusion Dance társulat!

Egy évvel ezelőtt tíz fiatal ír sztepp táncosból alakult meg a Con-Fusion Dance nevű társulat, amely az autentikus, tradicionális ír sztepptánc kortárs alapokra való áthelyezését tűzte ki maga elé célul.

2009.01.08 16:10ma.hu

A társulat tagjai már a csoport megalakulása előtt is kiváló eredményeket értek el magyarországi és külföldi táncversenyeken, mindannyian komoly színpadi tapasztalattal rendelkező rutinos előadóművészek. 

A társulat fennállásának első fél évét leginkább kísérletezéssel töltötte, új technikák és formanyelvek kialakításán dolgozott, keresve a hagyományos ír tánc és a kortárs tánc azon jellemzőit, melyeket ötvözve a színpadon az ellentétek különös harmóniáját kaphatjuk eredményül.
 
A modern tánc szenvedélyes lágyságát az ír sztepp karakán ritmusvilágával keverve, kihasználva a köztük lévő vonzásokból és taszításokból felszabaduló energiát született meg a "kortárs ír tánc"-nak keresztelt műfaj. Az első hónapok kreatív munkája során további ihletet kapott táncosokban egyre hangsúlyosabban jelentkezett a kidolgozott technikák és ötletek bemutatásának vágya és egy komolyabb, professzionális, az új táncstílus jellegzetességeit hűen tükröző arculat megtervezésének igénye is. 

A társulat a tagok döntésének megfelelően 2008 szeptembere óta Con-Fusion Dance néven működik, a csapat hosszú távú célja egy egész estés show-műsor létrehozása és az új műfaj bemutatása a nagyközönség előtt, továbbá a létrehozott formanyelv finomítása, a stílus mindinkább kortárs irányba való továbbfejlesztése. 

Műsoruknak részét képezik még a kortárs ír sztepptánc számokon kívül további koreográfiák is, melyek az amerikai sztepp és az ír sztepp ritmusvilágának hasonlóságait és ellentéteit igyekeznek bemutatni, valamint megjelenik műsorukban a magyar néptánc hangulatvilága is.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.