Három helyszínen lesznek produkciók!

A héten indul a nemzetközi SzólóDuó táncfesztivál!

Január 8. és 13. között rendezi meg az Orkesztika Alapítvány a 10. SzólóDuó fesztivált és versenyt. Három helyszínen, a ferencvárosi Mozdulatművészeti Stúdióban, a lágymányosi MU Színházban és a budai Millenáris Teátrumban találkozhatunk a nemzetközi SzólóDuó táncfesztivál produkcióival.

2009.01.05 22:30MTI

A 2009-es fesztivál újdonsága, hogy a versenyprogram minden estéjére egy-egy vendégtáncost hívtak meg: a lengyel Anna Piotrowskát, a horvát-holland Bruno Isakovicot, valamint a magyar Bacskai Ildikót és Bajári Leventét. Minden meghívott alkotó életében fontos állomás volt valamelyik előző SzólóDuó Fesztivál. A 10. SzólóDuó Fesztiválra a magyarok mellett lengyel, cseh, német, svéd, mexikói, holland, belga, osztrák, koreai, izraeli, francia és török alkotók jelentkeztek. 

A fesztivált szervező Orkesztika Alapítvány elsősorban a magyar mozdulatművészet százéves hagyományának megőrzésével és megújításával foglalkozik. A versenyen többre értékelik a művészi élményt, mint ha csupán technikailag hibátlan egy produkció. A színpadi megmérettetésen túl valamennyi táncos-koreográfus szakmai beszélgetéseken vehet részt a nemzetközi zsűri tagjaival.
 
A zsűri tagjai Uhrik Dóra Kossuth-díjas táncművész, a pécsi Művészeti Szakközépiskola és Gimnázium táncművészeti vezetője, Hegedűs Sándor tánckritikus, a Magyar Táncművészeti Főiskola tanára és Fenyves Márk vizuális művész, az Orkesztika Alapítvány Kuratóriumának vezetője, Mary Brennan, a The Herald című brit lap tánckritikusa és Berrak Yedek koreográfus, táncművész, a prágai Duncan Center vezető tanára. Január 13-án a Millenáris Teátrumban a versenyprogram legjobbjait láthatja a közönség. 

A SzólóDuó gálaestjének sztárvendége Horváth Csaba koreográfus és Dresch Mihály szaxofonművész, műsorvezetője pedig Novák Péter lesz.

Figyelem! A cikkhez hozzáfűzött hozzászólások nem a ma.hu network nézeteit tükrözik. A szerkesztőség mindössze a hírek publikációjával foglalkozik, a kommenteket nem tudja befolyásolni - azok az olvasók személyes véleményét tartalmazzák.

Kérjük, kulturáltan, mások személyiségi jogainak és jó hírnevének tiszteletben tartásával kommenteljenek!

Amennyiben a Könyjelző eszköztárába szeretné felvenni az oldalt, akkor a hozzáadásnál a Könyvjelző eszköztár mappát válassza ki. A Könyvjelző eszköztárat a Nézet / Eszköztárak / Könyvjelző eszköztár menüpontban kapcsolhatja be.